تعمیر و نگهداری کشتیها در بانیاس/ سوریه تحریمهای غرب را به چالش میکشد
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از اسپوتنیک، با وجود محاصره ناعادلانه غرب علیه سوریه، کشتی «نوال۱» “Nova1” با پرچم کومور برای تعمیر و نگهداری وارد بندر بانیاس سوریه شده است تا اولین کشتی باشد که طی نزدیک به دو سال اخیر به دلیل شرایط محاصره و تحریمها علیه سوریه در ساحل این کشور لنگر انداخته است.
جلال طه یا به قول خودش (شیخ الکار) به عنوان اولین فردی که مجوز تعمیر و ساخت کشتی در سوریه را دریافت کرده است، درباره تعمیر این کشتی میگوید که کار با مشارکت دهها نفراز کارگران، کارشناسان و تکنسینهایی که عملیات تعمیر و نگهداری مورد نیاز نوال ۱ آغاز شده به شدت در حال پیشرفت است.
تعمیر همه کشتیها در بانیاس
«طه» سالهای زیادی را در حرفه کشتیسازی و تعمیر و نگهداری در سوریه گذرانده و به دلیل عملکرد عالی و سرعت تکمیل کار شهرت زیادی در این کشور پیدا کرده است.
او میگوید که کارش را در سال ۱۹۹۵ آغاز کرده و در سال ۲۰۰۲ دو مجوز گرفته است؛ یکی برای ساختن کشتی در اندازههای مختلف و دومی برای تعمیر و نگهداری کشتی در انواع و تناژهای مختلف و همچنین اولین کسی است که این مجوز را در سوریه دریافت کرده است.
طه با اشاره به اینکه کشتی نوال۱ در ۱۷ اکتبر(۲۵ مهر) وارد بندر بانیاس شد و پیش بینی میشود عملیات تعمیر و نگهداری آن ۱۵ روز طول بکشد، تاکید کرد: قبل از شروع جنگ تروریستی علیه سوریه، کار تعمیر و نگهداری بسیاری از کشتیها با پرچمهای کشورهای عربی و غیر عربی انجام میدادیم؛ اما پس از شروع جنگ، بسیاری از مالکان کشتی به دلیل محاصره و تحریمها از آمدن به سوریه منصرف شدند.
طه درباره وضعیت بنادر لاذقیه، طرطوس و بانیاس قبل از شروع جنگ میگوید: در آن زمان کشتیها در صف اسکله منتظر بودند تا نوبت تعمیر و نگهداری آنها شود و روزها میگذشت که کشتیها منتظر نوبت خود میشدند تا پی در پی وارد حوضه بندر شوند.
وی با اشاره به تمایل مالکان کشتی ها برای تعمیر و نگهداری در سوریه گفت: کارگاههای ما از نظر تخصص، عملکرد دقیق و سرعت تکمیل، از شهرت خوبی برخوردار هستند و ناگفته نماند که نیروی کار ما در این حوزه ارزانتر از بقیه کشورها است.
کار طه در زمینه تعمیر و نگهداری کشتی ها به بندر بانیاس محدود نمیشود، بلکه شامل بنادر لاذقیه و طرطوس نیز میشود و در آنجا امکان تعمیر و نگهداری کشتیهای بزرگتر با تناژ تا ۱۰ هزار تُن وجود دارد؛ در حالی که فضای محدود بندر بانیاس اجازه تعمیر و نگهداری کشتیهای با تناژ بالا را ندارد و ظرفیت کشتی نوال ۱ پنج هزار تن است.
«عمر حداد» ناخدای کشتی نوال ۱ نیز به نوبه خود با اشاره به امکاناتی که اداره کل بنادر در خصوص ورود و نگهداری از کشتی در نظر گرفته است، گفت که کار تعمیر این کشتی با جدیت در حال انجام است و مزیت کارگاه بانیاس سوریه پایین بودن دستمزدهای تعمیر و نگهداری و برخورداری از نیروی انسانی ماهر است که انگیزهای قوی برای مالکان کشتی برای آمدن به سوریه است.
حداد با بیان اینکه امکان تعمیر کشتی نوال۱ در یونان و مصر هم وجود داشته زیرا این کشورها هم در مسیر حرکت این کشتی بودهاند، گفت: وقتی که بندر بانیاس اعلام کرده کار تعمیر کشتیها را از سر گرفته است، تصمیم گرفتیم به اینجا بیاییم.
باوجود محاصره ادامه میدهیم
بشار طه، مسئول کارگاه تعمیر و نگهداری کشتیها در بانیاس به اسپوتنیک گفت: باوجود سختیهای کار در شرایط محاصره، اعم از کشتیسازی و تعمیر و نگهداری همچنان ادامه میدهیم و تاکید کرد که تمامی الزامات کار تامین شده است.
حمایت از اقتصاد ملی
«موفق ابراهیم» مدیر بندر بانیاس سوریه نیز در گفتوگو با اسپوتنیک تاکید میکند: ورود کشتیهای خارجی به بنادر سوریه، درآمدهایی برای آنها دارد که که بخشی از آن به صورت ارزی به خزانه دولت برمیگردد به نحوی که اقتصاد ملی را حمایت کند. ناگفته نماند کارگاههای کشتیسازی یا تعمیر و نگهداری کشتی صدها فرصت شغلی را برای جوانان بیکار که در این زمینه تجربه و مهارت دارند، فراهم میکند.
مدیر بندر بانیاس تاکید کرد: تسهیلات ارائه شده به مالکان کشتی در زمینه ورود به بنادر، علاوه بر انجام سریع تعمیرات و نگهداری همراه با عملکرد عالی، انگیزه قوی برای بازدید بقیه مالکان کشتی از بندر است.
پایان پیام/