لزوم ادغام برخی واحدهای دانشگاهی برای افزایش کیفیت آموزشی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، قاسم عمو عابدینی معاون آموزش وزارت علوم تحقیقات و فناوری امروز ۲۶ آبان ماه در نشست شورای مدیریت آموزش عالی استان که در سالن جلسات دانشگاه ارومیه برگزار شد، گفت: متقاضیان ورود به دانشگاه ها در کشور روند کاهشی دارد به طوری که امسال ۴۵درصد از افراد مجاز به انتخاب رشته و ورود به دانشگاه ، انتخاب رشته نکردند.
وی با بیان اینکه در کشور حدود ۲۱۶۰ واحد آموزشی وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به کاهش متقاضیان ورود به دانشگاه نیاز است آمایش در حوزه دانشگاه صورت بگیرد و برخی واحدها برای بالا رفتن کیفیت آموزشی کشور ادغام شوند.
عمو عابدینی اظهار کرد: آذربایجان غربی باید در حوزه علم و فناوری در خط مقدم قرار گیرد و جایگاه ویژه ای داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه طرح تحول توسط دولت ابلاغ شده و برای هرمجموعه برنامه دارد و برای آموزش عالی نیز برنامه ریزی شده است، یاد آور شد: در طرح تحول نگرش ها در دیپلماسی علمی باید تغییر کند و نوعی خود باوری در دانشگاه های کشور ایجاد شود.
معاون آموزش وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه هدف گام دوم انقلاب ایجاد تحول نوین اسلامی است، خاطر نشان کرد: خمیر مایه بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه علم و فناوری و پژوهش است.
وی با تاکید بر اینکه نظام آموزش باید اشتغال زا باشد، اظهار کرد: باید کارورزی در دانشگاه ها انجام شود و نخبگان به دانشگاه ها برگردند و مهارت آفرینی در دانشگاه ها توسعه یابد. شورای آموزش عالی استان می تواند به نحو مناسب چالش های آموزشی استان را بررسی و تصمیمات ویژهای برای آنها اتخاذ کند.
* دیپلماسی علمی بین المللی در آذربایجان غربی تقویت شود
شیرعلی مشاور آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز در این نشست بر تقویت کیفیت آموزش عالی و ارتقا جایگاه علمی دانشگاههای آذربایجان غربی تاکید کرد.
وی افزود: باتوجه به موقعیت جغرافیایی استان باید دیپلماسی علمی بین المللی در آذربایجان غربی که یک ظرفیت بی نظیر است، تقویت شود. در دانشگاه های آذربایجان غربی تدابیری اتخاذ شود که کیفیت آموزش عالی تقویت شود و جایگاه علمی استان در کشور و منطقه بهبود یابد.
شیرعلی با بیان اینکه در طرح تحول دولت ۱۱۱ تکلیف برای وزارت علوم تحقیقات و فناوری تعیین شده، تصریح کرد: اولویت اساسی وزارت علوم تحقیقات و فناوری بهبود وضعیت دیپلماسی علمی فناوری و نوآوری، آموزش، پژوهش و برونداد هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآور، شاگرد فناور و تولید هدفمند ثروت و سرمایه از دانش است.
وی اظهار کرد: شاخص های کلیدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در طرح تحول دولت افزایش درصد اشتغال دانش آموختگان مناطق مختلف، میزان تقاضا محوری تحقیقات دانشگاهی و راهبردی، افزایش میزان فروش و صادرات محصولات و خدمات فناورانه در پارک علم وفناوری است.
شیر علی با تاکید به نقش دانشگاه های آذربایجان غربی در طرح تحول دولت در سطح محلی، ملی و استانی یادآور شد: در سطح استانی کمک به توسعه منطقه آزاد ماکو و منطقه اقتصادی سلماس و به بلوغ رسیدن استعدادهای علمی، در سطح ملی استخراج و فرآوری معادن، صنایع غذایی، صنعتی و فراوری گیاهان دارویی، توسعه صنعت فرش، انتقال انرژی فسیلی به ترکیه و اروپا، تولید انرژی نوین در بخش بادی، خورشیدی و بر ق آبی از جمله اهداف دانشگاه های استان در طرح تحول دولت است.
وی ادامه داد: در حال حاضر نگاه ها معطوف به ظرفیت ها و پتانسیل هایی است که در مراکز آموزش عالی داریم و تاکنون بارور نشده اند و به آنها پرداخته نشده است.
همچنین در این نشست احمد علیجانپور رئیس دانشگاه ارومیه نیز گزارشی از وضعیت آموزش عالی در استان آذربایجان غربی ارایه داد و گفت: بیش از ۸۲ هزار دانشجو در دانشگاه های استان مشغول به تحصیل هستند.
علیجانپور افزود: در حال حاضر ۸۲هزار و ۳۰۸دانشجو در دانشگاه های استان مشغول به تحصیل هستند که دانشگاه آزاد ۳۳و نیم درصد، ارومیه ۱۵.۵درصد، پیام نور ۲۲درصد، فرهنگیان ۵.۹درصد، الزهرا یک درصد، فنی و حرفه ای پنج درصد، دانشگاه صنعتی ۳.۵درصد و علمی کاربردی پنج درصد دانشجویان را شامل می شود.
وی با بیان اینکه آموزش عالی استان باید تحت یک برنامه هدایت شود، تصریح کرد: در کل دانشگاه های آذربایجان غربی ۱۶۶۷ نفر استاد تمام وقت و ۳۸۰۰نفر استاد مدعو زیر نظر نظام های مختلف آموزشی فعالیت دارند.
پایان پیام/