فارس من| مطالبه اسلامی شدن بانکداری در کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با وجودی که ۳۷ سال از تصویب قانون بانکداری اسلامی بدون ربا (سال ۱۳۶۲ این قانون تصویب شده است) در کشور می‌گذرد، اما این قانون همچنان به شکلی کاملا دقیق اجرا نشده و خیلی از عقود بانکی همچنان به صورت بانکداری متعارف انجام می‌شود.

به عقیده کارشناسان، بانکداری بدون ربا باید در یک اقتصاد اسلامی خود را نشان دهد؛ اما متاسفانه چون هنوز بخش عمده اقتصاد ایران اسلامی نیست و بازارهای سوداگری و سفته بازی از هر بازاری فعال‌تر و پر جنب و جوش ترند، بنابراین نباید انتظار داشت در یک اقتصاد لیبرالی سیستم بانکداری کشور اسلامی عمل کند.

اهداف اصلی نظام بانکداری اسلامی در سه مفهوم عدالت، ثبات و رشد اقتصادی خلاصه می‌شود. دستیابی به این اهداف با توجه به وضعیت فعلی بانکداری در ایران در حال حاضر قابل دستیابی نیست و نیازمند اصلاح جدی در ابعاد مختلف است.

در سال های گذشته انتقادات فراوانی نسبت به اسلامی نبودن و ربوی بودن سیستم بانکداری در کشور انجام شده است. یکی از مطالبات اصلی رئیس جمهور در زمینه بانکداری نیز همین مساله اسلامی شدن آن است.

* چرا هیچ عزمی برای تحقق بانکداری اسلامی دیده نمی‌شود؟

تعدادی از مخاطبان خبرگزاری فارس، با ثبت پویشی با عنوان «چرا هیچ عزمی برای تحقق بانکداری اسلامی دیده نمی‌شود؟» خواستار رسیدگی دولت به این مساله شده اند. در متن پویش آمده است: «همه‌ مردم و متخصصین تمام حوزه‌ها بر این باورند که مشکل اساسی و اولیه کشور، چیزی جز مساله اقتصاد نیست. مشکلاتی دائمی که انگار هیچ عزمی برای حل آن در مسئولین کشور دیده نمی‌شود. مشکلاتی از قبیل تورم و گرانی‌های بازمانده و انباشت شده از گذشته زندگی را بر مردم سخت کرده است؛ می‌دانیم که تنها مدت کوتاهی است که این مسئولیت را بر عهده گرفته‌اید اما راه حل این مشکلات دادن یارانه به قشر آسیب پذیر نیست زیرا نتیجه آن تورم و گرانی در سال‌های بعدی است. اگر چه این درمانی موضعی برای این زخم کهنه است اما در هیچ یک از مسئولین کشور هیچ عزمی جدی، تاکید می‌کنم هیچ عزمی جدی‌ در راستای تحقق بانکداری اسلامی جهت حذف تولید نقدینگی وحشتناک توسط بانک‌ها و در نتیجه کنترل تورم، گرانی و رانت همچنین شفاف‌سازی پرداخت‌های کشور جهت ریشه‌کن کردن رانت و مواد مخدر و قاچاق سوخت و اسلحه دیده نمی‌شود.

بنابراین گزارش، خبرگزاری فارس طبق رسالتی که بابت پیگیری سوژه‌‌های فارسِ من برای خود تعریف کرده است، حتما پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار می‌دهد و از مسوولان خواستار توضیح در این‌باره خواهد شد.

کاربران دیگر هم در صورت تمایل می‌توانید به امضاکنندگان این پویش بپیوندند؛ خبرگزاری فارس با رسیدن امضاهای این پویش به ۱۰۰۰ امضا و بالاتر حتما پیگیری‌های مختلفی در این‌باره خواهد داشت.

پایان پیام/