برگزاری دورههای تخصصی حکمرانی برای نخبگان
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، مهدی ضرغامی مدیرکل دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، درباره تفاوت نخبه با استعدادبرتر به مجله علمی «روزنه» رادیو گفت: استعداد برتر به فردی اطلاق میشود که با توجه به ویژگیهای ذاتی خود امکان رسیدن به مرحله نخبگی را دارد اما نخبه فرد برجسته و کارآمدی است که در خلق و گسترش علم، فرهنگ، فناوری، هنر، ادب، مدیریت و حکمرانی کشور درچارچوب ارزشهای اسلامی دارای اثرگذاری بالایی باشد.
وی متذکر شد: اینکه فردی معدل و رتبه بالایی در مدرسه و کنکور دارد و یا مقالات زیادی نوشته باشد علامت نخبگی نیست و بلکه نشانه برخورداری از استعداد برتر است، لذا باید به هدایت و توانمندسازی این استعدادهای برتر کمک کرد تا به مرحله نخبگی برسند.
مدیرکل دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان، سپس در تعریف شاخصهای نخبگی به ساحتهای نخبگی اشاره و بیان کرد: اگر کسی بتواند محتوای آموزشی اثرگذار و نوآورانه داشته باشد و نظریهپردازی و از همه مهمتر شاگردپروری و ترویج علم کند میتوان گفت که این فرد در ساحت آموزشی، نخبه است.
ضرغامی افزود: ما در ساحت پژوهش نیز به کسانی نیاز داریم که طرحهای پژوهشی مهم و اثرگذاری را تولید و مسائل کشور را حل کنند. همچنین یک فرد نخبه باید بتواند طرحهای فناورانه و نوآورانهای را تولید و تجاری سازی کند.
وی انجام فعالیت نوآورانه در حوزه دین و فرهنگ و خدمت رسانی به مردم را ساحت دیگری از نخبگی دانست و گفت: اگر فردی در سطح ملی و بین المللی بتواند در این حوزهها اقدام نوآورانه داشته باشد نیز نخبه محسوب میشود.
مدیرکل دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: یکی از شیوه نامههای مهمی که بنیاد ملی نخبگان در حال اصلاح و توسعه آن است بحث دستیار حکمرانان است؛ افرادی که رتبه خوبی در کنکور کسب کنند لزوماً نمیتوانند دستیار یا مشاور وزیر و استاندار شوند و حتماً باید دورههایی را بگذرانند. از این رو بنیاد ملی نخبگان در تلاش است که این دورهها را با همکاری اندیشکدهها و دانشکدههای حکمرانی کشور برگزار کند.
ضرغامی تصریح کرد: ما در دانش مهندسی و پزشکی پیشرفتهای بسیار خوبی داشتیم اما در حوزه حکمرانی در مراحلهای ابتدایی کار قرار داریم، از این رو باید دورههای جدیدی را برگزار کنیم تا نخبگان حکمرانی را برای ورود به عرصه عمل آماده کنیم.
پایان پیام/