لغو عضویت غیرقانونی ایران از کمیسیون مقام زن با لابیگری آمریکا صورت گرفت
فاطمه سادات هوشمند میرحسینی مسئول خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در گفتگو با خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل، عملی خلاف رویه و قانون، مطابق با سیاستهای ظالمانه، تبعیضآمیز و مشخصاً با لابیگری آمریکاست.
وی افزود: تلاش آمریکا برای لغو عضویت ایران، در راستای به انزوا کشاندن و مهمتر از آن سیاهنمایی در این زمینه است. چنین حرکتی به معنای واقعی کلمه مضحک است! ولی انگار جوامع تحت سلطه آمریکا و مجامع بینالمللی خودشان را به نفهمی زدهاند یا واقعا نمیفهمند. مگر غیر از این است که این تصمیم، با اصل و اساس نهادهای بینالمللی که برای همگرایی جامعه جهانی و صلح پایدار تشکیل شدهاند، کاملا مغایر است؟
هوشمند اضافه کرد: مگر غیر از این است که حدود یک سال قبل کشورهای عضو اکوسوک صلاحیت ایران را برای عضویت در کمیسیون بررسی کردند؛ چگونه ایران به یکباره این صلاحیت را از دست داده است؟ چرا که شاخصهای مورد بررسی در سطح اجتماعی و اقتصادی، اساسا در این بازه زمانی، امکان تغییر این مدلی را ندارند.
وی افزود: این مسائل حتی فارغ از نقض گسترده حقوق بشر و خصوصا حقوق زنان توسط این کشورهاست که البته اتفاق جدیدی نیست. در حقیقت اگر قرار بود کسی صلاحیت حضور در کمیسیون مقام زن را نداشته باشد، در راس همه کشورها، آمریکا، انگلیس و فرانسه قرار میگرفتند.
مسئول واحد خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت گفت: این حرکت در کنار مضحک بودن، میتواند نشان از رویکرد جدید و بدعتهای خطرناکی در مجامع بینالمللی هم باشد و از طرفی نمایانگر درماندگی آمریکا از مواجهه با قدرت گفتمانی جمهوری اسلامی، در نظم جدید جهانی است.
وی افزود: به تحقیق، نظر جمهوری اسلامی و امامین انقلاب در مواجهه با مسائل زنان مترقیترین نظر و گفتمان در نزاع گفتمانی جهانی و برگ برندهای برای ماست؛ هر چند که در سطح اجرا مشکلات زیادی دارد و نیازمند تحولی در سطوح مختلف، خصوصا تحول در افکار سیاستگذاران و مسئولان هست. لذا مسئله زنان برای ما در این برهه از تاریخ یک مسئله حیاتی است و نباید با سهلانگاریها از این جهت ضربه بخوریم.
این فعال دانشجویی در ادامه اشاره کرد: کوتاهیها در مسائل زنان صرفا به داخل کشور هم محدود نمیشود و ما هنوز نتوانستیم تصویر درستی از جایگاه زن در انقلاب اسلامی به جهان نمایش دهیم؛ یک دلیلش، ضعف در رسانه و عدم اهتمام لازم در این زمینه است.
وی افزود: برای مثال در همین بازه زمانی که اقداماتی در راستای لغو عضویت ایران انجام میشد و حتی در جلسهای که برای لغو عضویت ایران رایگیری شد، تیم دیپلماسی ما چه مواجهه قدرتمند و پاسخ قاطعانهای داشت؟ و این سوال پابرجاست که بعد از این قرار است چه مواجهه قدرتمندی در مقابل این تصمیم غیرقانونی در مجامع بینالمللی داشته باشد؟
هوشمند تاکید کرد: آیا دستگاه دیپلماسی، به این اقدام به چشم فرصتی برای نشان دادن چهره واقعی آمریکا و ضعف استراتژیک و گفتمانیاش در مقابله با جمهوری اسلامی نگاه میکند و در حال چینش مواجهه جدیدی در سطح بینالمللی و رقم زدن صحنه جدیدی است، یا قرار است نظارهگر صحنه باشد؟
وی افزود: از طرفی آیا وقت آن نرسیده که در سیاستگذاریهای داخلی و نزدیک کردن اجرا به نظریات، در حیطه مسائل زنان شاهد اهتمام جدی از سمت مسئولین باشیم؟ حقیقت این است که برخلاف صحبتهای مقام معظم رهبری، نگاه مسئولین امر به مسائل زنان، درست نیست و مسائل زنان همیشه جز مسائل دست چندم و نهایتا به صورت نمایشی روی میز متولیان امر بوده است.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: هر چند که کشور ما در حال حاضر هم در خیلی زمینهها از تمام مدعیان حقوق زنان جلوتر است ولی فراگیر شدن ایده زن انقلاب اسلامی در جهان، با این دست فرمان و با برخی کجسلیقگیها به کندی پیش خواهد رفت.
مسئول واحد خواهران اتحادیه دفتر تحکیم وحدت گفت: خطاهای بنیادی غرب نیز دلیل موجهی برای کم کاریهای مسئولین نیست؛ متاسفانه مسئولین راه شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت و توجیه کمکاریهایشان را یاد گرفتهاند و در قبال مطالبات مختلف زنان، سریعا بحث را به مقایسه با آمارهای وحشتناک غرب سوق میدهند؛ بله وضعیت آنها که فاجعه است ولی ما طبق اصولمان خیلی جلوتر از اینها هستیم و حتی وقوع یک فاجعه و خدشهدار شدن کرامت زنان ایرانی به صورت محدود هم برای ما بد است.
پایان پیام/