رشد خالص دارایی خارجی بانک مرکزی/ اقتصاد ایران تابستان امسال ۳.۶ درصد رشد کرد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس نشست خبری رئیسکل بانک مرکزی امروز در ساختمان بانک مرکزی برگزار شد.
آخرین نشست خبری در بانک مرکزی که با حضور رئیسکل وقت برگزار شد، حدود ۶ سال پیش و در اردیبهشت ۹۶ بود.
در این برهه دولت تلاش کرده است به علت بروز نوسانات ارزی، پاسخگوی مردم باشد کما اینکه تا پیش از این کمتر رئیسکلی در بروز چنین نوسانات ارزی حاضر به برگزاری نشست خبری و پاسخگویی به رسانهها بود.
در نشست خبری امروز، علی صالحآبادی اظهار داشت: بانک مرکزی ارز حاصل از فروش نفت و گاز و میعانات و فرآورده را خریداری میکند در اختیار دولت قرار میدهد، این ارزها باید فروخته شود و ریال آن از بازار جمع شود و در اختیار دولت قرار گیرد.
وی ادامه داد: در ماه آبان ۱۴۰۱ نسبت به آبان ۱۴۰۰ رشد خالص داریی خارجی بانک مرکزی ۱۷.۹ درصد بود و این نشان میدهد بانک مرکزی در فروش ارزهای ناشی از نفت در بازار موفق عمل کرده است.
رئیسکل بانک مرکزی اظهار کرد: باید سیاستهای پولی به گونهای وضع شود که بازار با کسری نقدینگی مواجه نشود.
وی اظهار داشت: کنترل رشد ترازنامه بانکها مهم است، ما سقف را ۱.۵ تا ۲.۵ درصد، متنوع برای بانکها در نظر گرفتهایم و برای بانکهای قرضالحسنه سقف را بیش از ۴ درصد در نظر گرفتهایم؛ در گذشته این رقم برای بانکهای تخصصی ۲.۵ درصد و برای بانکهای دیگر ۲ درصد فیکس بود اما الان بر اساس برنامه رشد نقدینگی برای هر بانک، متفاوت است؛ رشد خلق پول هر بانک هم در نظر گرفته شده است و در مورد بانکهای تخطیکننده نسبت به سپرده قانونی آنها تصمیمگیری میشود.
رئیسکل بانک مرکزی بیان کرد: تسهیلات تکلیفی بانکها در مجلس تصویب شده است؛ ما عدد کلی را لایحه پیشنهادی ذکر کردیم و فراتر از آن نباید تسهیلاتی در نظر بگیرند.
* رشد ۳.۶ درصدی اقتصاد ایران در سه ماهه دوم ۱۴۰۱/ جهش ۱۰.۲ درصدی تولید صنایع بزرگ در تابستان
صالح آبادی همچنین امروز از ارقام رشد اقتصادی در ۶ ماهه اول امسال رونمایی کرد.
وی اظهار داشت: رشد اقتصادی کشور در سه ماهه دوم امسال ۳.۶ درصد و در ۶ ماهه اول امسال ۳ درصد بوده است.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در ۶ ماه اول امسال رشد بخش نفت ۶.۶ درصد، صنایع و معادن ۳.۸ درصد، کشاورزی ۱.۱ درصد و خدمات ۲.۶ درصد بوده است، این در حالی ست که در ۶ ماهه اول سال گذشته رشد بخش کشاورزی منفی ۲.۴ درصد، صنایع و معادن منفی ۱.۵ درصد بوده است.
صالح آبادی همچنین به رشد شاخص کارگاه های بزرگ صنعتی اشاره کرد و گفت: در سه ماهه دوم امسال شاخص کارگاه های بزرگ صنعتی ۱۰.۲ درصد و ۶ ماهه اول امسال ۶.۶ درصد بوده است.
ادامه دارد…