سازمان حقوق بشری: تل‌آویو اقدامات نظامیانش علیه فلسطینی‌ها را نادیده می‌گیرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک سازمان حقوق بشری گزارش داد که دستگاه مجری قانون نظامی در رژیم صهیونیستی به طور سیستماتیک از تحقیق و تعقیب سربازانی که به فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه تعدی می‌کنند، خودداری می‌کند.

سازمان «ییش دین» در گزارشی مربوط به سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، اعلام کرد که با وجود شکایات زیاد در مورد اقدامات سربازان، تنها برای تعداد کمی از شکایات پرونده برای رسیدگی باز می‌شود و تعداد کمی کیفرخواست علیه سربازان اسرائیلی تنظیم می‌شود.

بنا بر این گزارش، در مواردی نادر سربازان رژیم اشغالگر محاکمه می‌شوند و دادگاه‌های نظامی، مجازات‌هایی جزئی برای آن‌ها صادر می‌کنند. همه اینها نشان‌دهنده عدم تمایل دستگاه‌های مجری قانون نظامی برای مقابله با جنایاتی است که سربازان علیه فلسطینی‌ها است.

بنا بر این گزارش، ارتش اشغالگر بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، ۱۲۶۰ مورد تخلف از سوی سربازان علیه فلسطینی‌ها را دریافت کرده است و از این میان، تنها ۲۴۸ پرونده تحقیقات جنایی  باز شده است.

بر اساس داده‌های موجود، از این تعداد، تنها ۱۱ پرونده به مرحله تشکیل کیفرخواست علیه سربازان رسیده است و از این میان تنها سه مورد آن مربوط به پرونده‌های کشتار فلسطینی‌ها از سوی نظامیان بوده است.

این سازمان اعلام کرد که بر اساس داده‌های مذکور، سربازان تنها در ۰.۸۷ درصد مواردی که از آنها شکایت شده، تحت تعقیب قضایی قرار گرفته‌اند.

بنا بر این گزارش، داده‌های بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که «دستگاه اعمال قانون نظامی» در رژیم صهیونیستی اهمیتی برای جان فلسطینی‌ها قائل نیست و از دست روی ماشه بودن نظامیان در قبال فلسطینی‌ها حمایت می‌کند.

خبرگزاری آسوشیتد پرس نیز اعلام کرد که گروه‌های فعال حقوق بشری تاکید دارند که تحقیقات نظامی اسرائیل علیه فلسطینی‌ها نشان‌دهنده پیروی از الگوی معافیت از مجازات است.

بنا بر این گزارش، «۱۲۶۰ شکایتی که قربانیان، وکلا، وزارت دادگستری و سایرین علیه ارتش اشغالگر ارائه کرده‌اند تنها بخش کوچکی از حوادثی است که در کرانه باختری و غزه اشغالی طی این سال‌ها رخ داده است».

سازمان «بتسلیم» نیز در گزارشی اعلام کرد: ارتش اسرائیل طی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، موجب کشته شدن ۸۱۹ فلسطینی شده  که شامل رویارویی با گروه‌های مسلح در غزه نیز می‌شود و ییش‌دین می‌گوید که تنها درباره ۱۱۷ قتل صورت گرفته، تحقیقات صورت گرفته است.

این در حالی است که در سال ۲۰۲۲، دست‌کم ۱۵۰ فلسطینی در کرانه باختری کشته شده‌اند و این امر طی ۱۶ سال گذشته، بی‌سابقه بوده است. ارتش اشغالگر مدعی است که اغلب کشته‌شدگان فلسطینی، فعالان مقاومت هستند اما آمار نشان می‌دهد که شماری از جوانان تنها برای پرتاب سنگ علیه اشغالگران جان خود را از دست داده‌اند و افرادی نیز کشته شده‌اند که در هیچ یک از اعتراضات علیه صهیونیست‌ها مشارکت نداشته‌اند.

به اعلام ییش دین، دادستانی نظامی رژیم صهیونیستی تنها در پرونده‌های تخلفات آشکاری که توسط دوربین‌ها ضبط شده باشند، مداخله می‌کند. به عنوان مثال در آگوست گذشته پس از انتشار یک ویدئو در پلتفرم TikTok از سربازانی که دو جوان فلسطینی را مورد ضرب و شتم قرار داده بودند و یکی از آنها را به شلیک از ناحیه سر تهدید می‌کردند،  متخلفان از کار تعلیق شدند و دادستانی به سرعت تحقیقات در این خصوص را آغاز کرد و هنوز در حال تصمیم گیری برای طرح اتهام است.

یا در می گذشته، پس از انتشار تصاویری از سربازانی که لاستیک‌های خودروهای فلسطینی‌ها را از بین می‌بردند، رتبه نظامی آنها تنزیل یافت و برخی از آنها به انجام خدمات اجتماعی یا حبس و پرداخت جریمه محکوم شدند.

پایان پیام/ص