کاهش محدودیت‌های کرونایی در چین

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، چین روز دوشنبه اعلام کرد، در ادامه روند برداشتن کنترل‌های سفت‌وسخت چند سال گذشته برای مهار کروناویروس همچنان که گرفتار موج جدیدی از جهش در موارد ابتلا شده، قانون قرنطینه اجباری هنگام ورود به خاک این کشور را لغو می‌کند.

به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، چین که در زمان همه‌گیری خودش را تقریبا از بقیه جهان جدا کرده بود، محدودیت ها برای مقابله با همه‌گیری را که به اقتصاد این کشور آسیب زده و باعث به راه افتادن اعتراضات در آنجا شد به طور ناگهانی برداشت و حالا یک موج بی سابقه جهش در موارد ابتلا را تجربه می‌کند.

پکن اواخر روز دوشنبه در تصمیمی ناگهانی به کنترل‌های سفت‌وسخت مرزی برای مقابله با کرونا که برای مدت حدودا سه سال اجرا کرد پایان داده و اعلام کرد، قرنطینه‌های اجباری را برای مسافران خارجی لغو می‌کند.

از ماه مارس ۲۰۲۰ همه مسافرانی که از خارج وارد چین می‌شدند می‌بایست به طور اجباری در قرنطینه قرار می‌گرفتند. مدت این قرنطینه اجباری در تابستان امسال از سه هفته به یک هفته کاهش یافت و در ماه گذشته میلادی نیز به پنج روز تقلیل پیدا کرد.

اما طبق قوانین جدید چین که از هشتم ژانویه آتی اجرا می‌شوند، بیماری کووید-۱۹ از یک بیماری عفونی دسته A به یک یک بیماری عفونی دسته B تنزل می‌یابد و پس از آن دیگر این قرنطینه لازم نیست.

کمیسیون سلامت ملی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «طبق قوانین قرنطینه مربوط به سلامت ملی، دیگر قرنطینه اجباری مربوط به بیماری عفونی نسبت به مسافران و کالاهای وارد شونده به کشور اتخاذ نخواهد شد.»

به نوشته خبرگزاری فرانسه، این تصمیم احتمالا مورد استقبال شهروندان چینی و چینی‌های ساکن خارج از این کشور که در بخش اعظمی از دوران همه‌گیری قادر به بازگشت به چین و دیدار با خویشاوندانشان نشدند مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

اما این تصمیم همزمان با مواجهه چین با موج جدیدی از موارد ابتلا و مرگ‌ومیر مرتبط با کروناویروس که طبق هشدار برخی مطالعه‌ها می‌تواند در چند ماه آینده مرگ حدود یک میلیون نفر را رقم بزند اتخاذ می‌شود.

این خیزش زمستانی شیوع کروناویروس در چین در آستانه دو مناسبت مهم در ماه آینده میلادی در این کشور و این انتظار که در این مناسبت‌ها میلیون‌ها نفر برای دیدار با خویشاوندانشان به شهرهای زادگاهشان سفر کنند به وقوع می‌پیوندد.

مقامات چین انتظار ضربه سخت شیوع این ویروس به مناطق روستایی که کمتر از امکانات برخوردار هستند را دارند و روز دوشنبه خواستار عرضه تضمین شده دارو و درمان‌های پزشکی در روز سال نو و همچنین تعطیلات یک هفته‌ای مربوط به سال نوی قمری چین در اواخر ماه ژانویه شدند.

پایان پیام/