راز زنده ماندن انسان های ماقبل تاریخ در زمستان سرد کشف شد
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از ایندیپندنت، مطالعه جدید نشان می دهد که انسان های ماقبل تاریخ که بیش از ۳۰۰هزار سال پیش در شمال اروپا زندگی می کردند از پوست خرس برای زنده ماندن در زمستان های سخت کمک می گرفتند.
مطالعه ای که اخیراً در مجله «Human Evolution» منتشر شد، آثار بریدگی را روی پا و بقایای استخوان یک خرس غارنشین در سایت باستانشناسی شونینگن در ایالت نیدرزاکسن آلمان کشف کرد.
محققان دانشگاه توبینگن در آلمان، میگویند که یافتههای جدید یکی از قدیمیترین شواهدی از این نوع در جهان از اجداد اولیه انسان است که احتمالاً هنوز همه ویژگیهای آناتومیکی مشابه انسانهای امروزی را نداشتند.
یکی از محققان توضیح داد که این علائم بریدگی تازه کشف شده نشاندهنده این است که حدود ۳۰۰هزار سال پیش، مردم شمال اروپا تا حدی به لطف پوست گرم خرس توانستند در زمستان زنده بمانند.
مطالعات پیش از این نشان داده اند که پوشش های زمستانی، به ویژه در خرس های منقرض شده غارنشین، هم از موهای بیرونی بلندی تشکیل شده که یک لایه محافظ هوا را تشکیل می دهند و هم از موهای کوتاه و متراکم که در طول خواب زمستانی بسیار عایق هستند.
به طور کلی در باستان شناسی علائم برش روی استخوان ها به عنوان نشانه ای از استفاده گوشت تعبیر می شود اما محققان می گویند به ندرت گوشتی از استخوان های دست و پا به دست می آید.
محقق توبینگن گفت: «در این مورد، ما می توانیم چنین علائم برش ظریف و دقیقی را به کندن دقیق پوست نسبت دهیم.»
دانشمندان همچنین می گویند که محل آثار برش روی خرس ها نشان می دهد که حیوانات برای پوستشان مورد استثمار قرار گرفته اند که این احتمالاً سازگاری کلیدی انسان های اولیه با آب و هوای شمال است.
پایان پیام/