خط ویژه| اشتراک نظر کرباسچی و BBC فارسی درباره حاج‌قاسم/ اعتراض «صدای آمریکا» به بازداشت خبرنگاران اصلاح‌طلب

گروه ویژه فارس: خط ویژه، رصدی است روزانه از لابه‌لای روزنامه‌های داخلی و عملیات رسانه‌ای پایگاه‌های خبری رسانه‌های ضد انقلاب، در این رصد  برآنیم که بتوانیم خطوط مشترک میان بعضی از رسانه‌های داخلی و ضد انقلاب را بررسی و تحلیل کنیم.

*******

اشتراک نظر کرباسچی و BBC فارسی درباره حاج قاسم

«غلامحسین کرباسچی» فعال اصلاح طلب در دوران تصدی شهرداری تهران در اوایل دهه ۷۰، روزنامه همشهری را راه اندازی کرد. بنابر مستندات موجود یکی از برنامه های مستمری که از طریق این روزنامه دنبال می شد، استحاله فرهنگی و ایدئولوژی زدایی از ساحت جامعه ایران بود.

او در دهه های بعد با انتشار مطبوعات زنجیره ای تحت نام گروه رسانه ای «هم میهن» همین روند را ادامه داد. برای نمونه در دی ماه ۹۳ مجله فرانسوی «شارلی ابدو» در اقدامی مسبوق به سابقه به ساحت مقدس پیامبر رحمت حضرت محمد(ص) توهین کرد. این اقدام با اعتراض مسلمانان در سراسر جهان مواجه شد. در همان مقطع روزنامه اصلاح طلب «مردم امروز»- به سردبیری محمد قوچانی از فعالین رسانه ای نزدیک به کرباسچی، در اقدامی تأمل برانگیز همزمان با توهین و هتاکی نشریه شارلی ابدو علیه پیامبراعظم (ص)، تیتر اول خود را به یک کارگردان غربی اختصاص داد و در تیتری درشت نوشت «من هم شارلی هستم»! این اقدام با اعتراض گسترده مردم مواجه شد.

 

شخص کرباسچی نیز بارها اظهارات توهین آمیزی را بیان کرده بود. برای نمونه در اردیبهشت ۹۶ وی در ستاد انتخاباتی روحانی در اظهارنظری تأمل برانگیز با توهین به مدافعان حرم گفت:«نزنید این حرف‌ها را؛ غیرت دینی آیا این است که به اسم حالا دفاع از حرم و فلان و این‌ها . آقا جان! ما هم دلمان می‌خواهد در سوریه و لبنان و یمن و همه این‌جا صلح برقرار شود. دفاع از مظلوم شود. شیعیان آن‌جا تقویت بشوند. ولی آیا این کار فقط با پول دادن و اسلحه خریدن و کشتن و زدن این‌ها حاصل می‌شود؟ این دولت با غیرت دینی می‌گوید که بگذارید ما از توان دیپلماسی برای حل مسائل منطقه استفاده کنیم. توان دیپلماسی بزرگان دیپلماسی که شش ابرقدرت را جلوی خودش بنشاند و بزرگ‌ترین مسئله تحریم که شورای امنیت بوده را حل بکند می‌تواند با توان دیپلماسی بیاید این مسائل را حل کند.»

 

حالا این روزها روزنامه هم میهن- به مدیریت کرباسچی- با دهن کجی به مردم، به هیچ عنوان به سالگرد شهادت حاج قاسم نپرداخته و همچنین مراسم عظیم و باشکوه سالگرد شهادت سردار سلیمانی در تهران، کرمان و اقصی نقاط کشور و سایر کشورهای جهان را سانسور کرد.

 

جالب اینجاست که پس از واکنش منفی افکارعمومی به اقدام تأمل برانگیز روزنامه هم میهن، بی بی سی فارسی وارد میدان شده و به دفاع تمام قد از این روزنامه اصلاح طلب پرداخته است. گویا رسانه های ضدایرانی از جمله بی بی سی فارسی و برخی رسانه های داخلی از جمله روزنامه هم میهن عملا در یک سنگر قرار گرفته و همدیگر را نیز پوشش می دهند!

اعتراض «صدای آمریکا» به بازداشت خبرنگاران اصلاح طلب

صدای آمریکا در مطلبی با عنوان «افزایش فشار بر روزنامه‌نگاران؛ مهدی قدیمی و میلاد علوی بازداشت شدند» نوشت: «در ادامه موج فشارها بر روزنامه‌نگاران در ایران، مهدی قدیمی و میلاد علوی، دو روزنامه‌نگار شناخته‌شده، بازداشت شدند.منابع خبری از ایران روز دوشنبه ۱۲ دی گزارش دادند که مهدی قدیمی، روزنامه‌نگار باسابقه ایران، روز یک‌شنبه در فردیس استان البرز، در خانه والدینش بازداشت شد.جزئیات بیشتری از جمله نهاد بازداشت‌کننده و یا علت بازداشت او در دست نیست.»

این رسانه ضدایرانی در ادامه نوشت:«همچنین در روز یک‌شنبه میلاد علوی، خبرنگار روزنامه شرق، روز یک‌شنبه ۱۱ دی پس از حضور در دادسرای اوین بازداشت شده است. بازداشت این روزنامه‌نگاران واکنش‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است.. پروانه سلحشوری، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، در توییت‌هایی با اشاره به بازداشت این دو روزنامه‌نگار، نوشت که بارها هشدار داده است اما «گوش شنوایی نبود و همیشه برخوردهای امنیتی به راهکارهای اجتماعی ترجیح داده شد.» به گفته خانم سلحشوری، «سبک حکمرانی» جمهوری اسلامی «مشکل دارد»، چرا که «صدای متخصصان، خاموش» می‌شود و «با منتقدان و معترضان برخورد قهرآمیز» صورت می‌گیرد.»

 

پیش از این نیز رسانه هایی از جمله بی بی سی فارسی و اینترنشنال به بازداشت خبرنگاران اصلاح طلب اعتراض کرده بودند. این واکنش ها به شدت سوال برانگیز است. سوال اصلی این است که آیا خبرنگاران مذکور، به نیابت از رسانه های معاند در ایران فعالیت می کرده اند؟! نقش مدیران رسانه های اصلاح طلب در این خصوص چیست؟! آیا با قصور و تقصیر مدیران رسانه های اصلاح طلب برخورد می شود؟!

پایاان پیام/./ ت ۲۱