سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه

به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری فارس، محمدجواد دانش، امروز در جمع خبرنگاران گفت: علاوه بر اینکه ۴۶۰۰ میلیارد تومان بر اساس قانون در صندوق تثبیت بازار سرمایه منابع واریز کردیم، صندوق توسعه ملی هم با دریافت کد بورسی حدود ۲ هزار میلیارد تومان سهام شرکت‌های تولیدی در بورس را که کمتر از ۱۰ شرکت هستند، خریداری کرده است.

معاون سرمایه گذاری داخلی صندوق توسعه ملی تأکید کرد: ما نمی‌خواهیم در مدیریت شرکت‌های بورسی وارد شویم و یا ورود و خروج ما به بازار سرمایه به این معنا نیست که اسم صندوق توسعه ملی روی آن شرکت‌ها بماند. سازوکارهای بازار سرمایه ایران شفاف است اما به این معنا نیست که همه چیز را پشت میکروفن اعلام کنیم.

دانش این نکته را هم گفت: ۹۰ درصد از سرمایه‌گذاری‌های صندوق توسعه ملی در حوزه انرژی و معادن است.

معاون سرمایه گذاری داخلی صندوق توسعه ملی همچنین خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه‌هایی در حال انعقاد و انجام سرمایه‌گذاری است که بتوانیم سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهیم.

وی افزود: صندوق توسعه ملی ایران مانند سایر صندوق‌های ثروت در کشور باید وارد بازار سرمایه می‌شود که به عنوان یک سرمایه‌گذاری کم ریسک است اما ما تاکید داریم در شرکت‌های تولید فلزات اساسی و محصولات اساسی وارد شویم.

دانش این نکته را هم گفت: سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در صنایع بالادستی نفت و گاز است و ۴۰ درصد از درآمد نفتی که وارد صندوق توسعه ملی می‌شود قرار است طی ۱۰ سال تا سقف ۸۰ میلیارد دلار در صنایع بالادستی نفت و گاز سرمایه‌گذاری کنیم.

در این نشست همچنین غلامحسن تقی‌نتاج، عضو دیگر هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: نظارت بر صندوق توسعه ملی جایگاه بسیار بالایی دارد و نمایندگانی از سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه در این نظارت حضور دارند. مجامع صندوق توسعه ملی به موقع برگزار می‌شود و از نظر کنترل و نظارت بسیار قوی عمل می‌شود.

به گفته عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی در شرایطی که تحریم وجود دارد تاکنون نتوانسته‌ایم آمار قابل ملاحظه‌ای در سرمایه‌گذاری‌‌‌‌های مشترک با کشورهای همسایه ارائه کنیم، اما کارکردهای جدیدی در حال انجام است که با حفظ موارد امنیتی بخشی از وجوه صندوق به صورت مشترک با کشورهای همسایه و همسو سرمایه‌گذاری می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا صندوق توسعه ملی با کسب ۱۴۷ میلیارد دلار توانسته ۱۲۱ میلیارد دلار تسهیلات بدهد، گفت: حتی خود بانک‌ها هم همه منابع را تسهیلات نمی‌دهند و معمولا حدود ۸۰ درصد منابع بانک صرف تسهیلات می‌شود و بقیه برای انجام سرمایه‌گذاری‌‌‌‌های جذاب انجام می‌شود.

وی همچنین در مورد سیستم نظارت و کنترل در صندوق توسعه ملی آن را در سه لایه عنوان کرد که در لایه اول هیات قوی نظارتی از سه قوه، در لایه دوم مجموع خزانه صندوق توسعه ملی که با قدرت کار می‌کند و در لایه سوم اداره حسابرسی با قدرت بر مدیریت و ریسک صندوق نظارت می‌کند.

تقی نتاج گفت: صندوق توسعه ملی با داشتن کمتر از ۱۰۰ نفر نیرو بسیار چابک است، اما با همکاری بانک‌های عامل تاکنون ۱۴۰ میلیارد دلار را توانسته مدیریت کند و بر اساس آنچه در مجامع این صندوق برگزار شده، منابع صندوق کمترین انحراف را داشته است.

پایان پیام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌/