دو پیشنهاد معاون وزیر علوم برای روسای دانشگاه در حوزه کسب درآمد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم صبح امروز در اجلاس روسای دانشگاهها در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه در سالهای گذشته سهم تحقیق و توسعه ما از تولید ناخالص ملی در حدود نیم درصد بوده است، گفت: ما هیچگاه بودجه ایده آل دولتی برای پژوهش و فناوری اختصاص ندادیم و سهم تحقیق و توسعه ما از تولید ناخالص ملی پایین است.
وی افزود: اینکه ما بعد از ۲۵ سال از رتبه ۵۸ تولید علم دنیا به رتبه ۱۵ میرسیم نشان میدهد ضریب تبدیل محصول به سرمایه اولیه در هیچ کشوری مثل ایران نبوده و نیست، این کار دانشمندان ماست. حالا باید این خروجی به اقتصاد کمک کند و تحقق این امر بدون سرمایهگذاری سخت است.
صالحی ادامه داد: عربستان در حال حاضر با سرمایه گذاری خوب شیب خوبی در تولید علم داشته و اگر این شیب را ادامه دهد تا سه سال دیگر به ایران میرسد، البته عربستان مقاله خریداری میکند اما در هر صورت شیب خوبی داشته است.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اعلام پیشنهاد خود به روسای دانشگاهها گفت: براساس قانون تمام سازمانهایی که بخش تحقیق و توسعه دارند اگر با دانشگاهها قرارداد ببندند از مالیات معاف میشوند، این قانون بسیار به نفع دانشگاه است و باید از این فرصت استفاده کنیم، پیشنهاد من این است که ما باید به این سمت حرکت کرده و این قانون را از نهادها پیگیری کنیم، مدیران دانشگاهی مدیر پشت میزنشین نباشند تا دانشگاه ها به سمت درآمد اقتصادی حرکت کند.
وی اظهار داشت: ۴۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد با صنعت در دانشگاهها داریم اما با توجه به ضریب تورم وضعیت خوبی نیست، دانشگاههای ما باید در سطح بین المللی دیده شوند.
صالحی گفت: پیشنهاد دیگرم این است که دانشگاههای ما باید به حوزه واقفین و خیرین وارد شوند، مقام معظم رهبری هم بر این موضوع بارها تأکید داشتهاند، ما باید جلب اعتماد کرده و این موضوع را تبیین کنیم.
پایان پیام/