افزایش ۳۷ هزار و ۱۶۵ واحدی شاخص بورس تهران/ بازپس‌گیری کانال ۱.۶ میلیون واحدی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند کاملا رو به رشد قرار گرفته و شاخص کل در پایان معاملات به رقم یک میلیون و ۶۳۵ هزار و ۲۲۶ واحد رسید.

همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با افزایش ۱۰ هزار و ۳۱۵ واحد به رقم ۴۹۲ هزار و ۴۳۹ واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۶ میلیون و ۳۷ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۱۸.۱ میلیارد سهام حق‌‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۷۷۵ هزار فقره معامله و به ارزش ۹ هزار و ۴۹۱ میلیارد تومان معامله کردند.

همه شاخص‌های بورس امروز سبز شدند و نسبت به روز قبل ۲ درصد افزایش یافتند، به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ‌ ارزشی ۲.۳ درصد رشد کردند. این دو شاخص با معیار هموزن ۲.۱ درصد رشد کردند.

شاخص آزاد شناور ۲.۱ درصد افزایش یافت، شاخص بازار اول بورس ۲.۳ درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس ۲.۲ درصد افزایش یافت.

امروز نمادهای فولاد مبارکه، گل‌گهر، شستا، پتروشیمی خلیج‌فارس، بانک پاسارگاد، پالایش نفت اصفهان و پتروشیمی نوری به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشته‌اند.

در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با ۴۸۹ واحد افزایش به رقم ۲۰ هزار و ۷۵۷ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۱۲۸ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس هم ۳۹۳ هزار میلیارد تومان شد. معامله‌گران امروز بیش از ۵.۸ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۴۵ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۱۷۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به بیش از ۱۴.۷ هزار میلیارد تومان رسید.

امروز نمادهای آریاساسول، بیمه پاسارگاد، پتروشیمی زاگرس، صبا تأمین، فولاد غدیر ایرانیان و فرابورس ایران بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشته‌اند.

به گزارش فارس، برخی کارشناسان مانند عبده تبریزی می‌گویند با توجه به رکود صنعت ساختمان در حال حاضر بازار بورس رقیبی در اقتصاد کشور ندارد، اما در عین حال کارشناسان می‌گویند سرمایه‌گذاری در بورس همواره همراه با ریسک و نوسان است و قبل از معامله، مطالعه، تحلیل و مشورت فراموش نشود.

همچنین فعالان بازار سرمایه منتظر مشخص شدن تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۲ هستند تا به این طریق بتوانند پیش‌بینی بنگاه‌های اقتصادی برای سال آینده را داشته باشند، چون بودجه دولت موارد مهمی از جمله پیش‌بینی نرخ تورم در سال آینده، پیش‌بینی قیمت نفت، بودجه عمرانی دولت و همچنین پیش‌بینی پرداخت بدهی دولت به پیمانکاران موضوعی را شامل می‌شود و لایحه بودجه دولت با توجه به سهم ۸۰ درصدی دولت در اقتصاد یکی از مؤلفه‌های مهم برای تصمیم‌گیران اقتصادی است و بودجه شرکت‌های بورسی هم معمولاً با توجه به مؤلفه‌های بودجه دولت تدوین می‌شود و بنابراین در یک هماهنگی بین دولت و مجلس باید سریع‌تر در مدت دو ماه و ۱۲ روز از پایان سال تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۲ هر چه سریع‌تر روشن شود.

پایان پیام/