واشنگتن: مسیر ارتباطی با ایران داریم اما توضیح نمیدهیم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، وزارت امور خارجه آمریکا تایید کرد که این وزارتخانه مسیرهای ارتباطی پشت پرده با ایران را درباره موضوعات مختلف حفظ کرده و بر اغتشاشات و همکاری نظامی ایران و روسیه تمرکز دارد.
به نوشته شماره یکشنبه روزنامه «یدیعوت آحارانوت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت:«ما راههایی برای ارتباط با ایران در مورد موضوعات نگران کننده مانند موضوع آزادی شهروندان آمریکایی که بهطور غیرقانونی در ایران بازداشت شدهاند، داریم، اما قصد نداریم جزئیات آن را بیان کنیم.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که بازگشت به برجام در این مرحله مهم نیست.
این مقام آمریکایی اظهار داشت:«برجام کانون نگرانیهای ما نیست. ما از ماه سپتامبر بر دفاع از آزادیهای اساسی مردم ایران وعلیه تعمیق مشارکت نظامی ایران با روسیه تمرکز کردهایم.»
این در حالی است که «حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران اخیرا اظهار داشته بود که آمریکا پیامی در خصوص توافق هستهای از طریق واسطهها به تهران ارسال کرده است.
وزیر امور خارجه ایران گفت، مقامهای آمریکایی رفتار دوگانه دارند و از یکسو پشت پرده برای رسیدن به توافق عجول هستند و از سوی دیگر در رسانهها صحبتهای دیگری را مطرح میکنند.
امیرعبداللهیان همچنین دگفت: «ما اجازه نمیدهیم آنها با برخی از پیامها به آشوب و اغتشاشات در ایران دامن زنند و همزمان خواستار مذاکرات با ایران هم باشند. آمریکاییها در تبادل پیامها حتی تعجیل دارند که هرچه زودتر به نقطه توافق برسیم. اینگونه رفتار دوگانه آمریکا جدید نیست اما تاریخ مصرف چنین سیاستهایی گذشته است.»
«تام نایدز»، سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی نیز در مصاحبهای با یک رسانه کانادایی گفته که دولت «جو بایدن» هنوز خواستار توافق با ایران است و مذاکرات برجام را از میز کنار نگذاشته است.
نایدز در مصاحبهای با پایگاه «تی.بی.ان» درباره مذاکرات رفع تحریمهای وین و برخی ادعاها درباره اینکه بایدن پایان مذاکرات برجام را اعلام کرده گفت: «هیچچیز برای همیشه از روی میز کنار نرفته است.»
او با وجود این تصریح کرد که مذاکرات میان ایران، آمریکا و قدرتهای جهانی به بنبست برخوردهاند. او گفت بایدن برای تهران روشن کرده که تهران بایستی برخی شرایط معین برای احیای برجام که توسط دولت اوباما تعیین شده بودند را برآورده کند.
وی گفت: «این شروط نه تنها برآورده نشدهاند بلکه مسائل بدتر هم شدهاند. بنابراین، نظر من این است که به هیچ وجه در فاصله نزدیکی برای توافق با ایران قرار نداریم.»
پایان پیام/.