دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور: باید یک زیست بوم فعال در حوزه نظام ارزشی کشور داشته باشیم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، سیدمجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در نشست تخصصی «کارابانو» که به منظور بررسی نقش زنان در نوآوریهای فرهنگی در دانشگاه تهران برگزار شد، بر نقش زنان در حل ومدیریت چالشهای حوزه فرهنگی تاکید کرد و گفت: باید برای حل چالشهای فرهنگی، زیست بوم فعال در زمینههای مختلف داشته باشیم.
* حفظ همبستگی جامعه ما در گروی حفظ نظام ارزشی مااست
امامی با بیان اینکه حفظ همبستگی جامعه ما در گروی حفظ نظام ارزشی ماست، گفت: برای حفظ همبستگی اجتماعی باید نظام ارزشی جامعه خودمان را حفظ کنیم. یکی از نظامهای ارزشی مهم جامعه و سبک زندگی ما زندگی خانوادگی است که باید برای حفظ این نظام ارزشی تلاش کنیم. متأسفانه این بخش از نظام ارزشی ما دچار چالش شده و شاهد گسست بین نسلها هستیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در زمینه حفظ نظام ارزشی جامعه و احیای سبک زندگی ایرانی و اسلامی، خاطرنشان کرد: برای حل بحران سبک زندگی، یکی از راهحلها این است که نظام و زنجیره صنایع خلاق و صنایع فرهنگی درست شکل بگیرد و نسبت آن با نظم ارزشی حفظ بشود که در این صورت احتمالاً بخشی از مشکل حل شود.
وی همچنین با اشاره به بازار مد و لباس و نابسامانی که در این حوزه وجود دارد، گفت: چون در این حوزه مدآفرین و تولیدکننده نیستیم و فقط مصرفکننده هستیم بنابراین مصرفکننده مد باید منتظر هجوم نظم ارزشی مدآفرینهای بیگانه هم باشد.
وی اظهار داشت: اگر ما بتوانیم یک زیست بوم فعال در حوزه پوشاک و پوششهای اسلامی داشته باشیم، فرزندان ما بیشتر در حوزههای پوشش به آنچه که با نظام ارزشی ما نزدیکتر است تمایل پیدا خواهند کرد و بیشتر از این نوع پوشش استفاده میکنند.
امامی اظهار داشت: اگر در حوزه صنایع خلاق، زیست بوم فعال وجود داشته باشد و نوآورها، نوآفرینها و خلاقها به این حوزه ورود کنند، ابتکار عمل در این حوزه به داخل برمیگردد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به نقش افراد خلاق در تولید ثروت، بر شناسایی، حمایت و کمک به بانوان خلاق تاکید کرد و گفت: ما تلاش داریم این بانوان خلاق را شناسایی و حمایت کنیم تا بتوانند علاوه بر کارآفرینی در حل مشکلات جامعه نیز کمککننده باشند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان به میراث عظیم فرهنگی و ادبی ایران برای تولید محصولات فرهنگی اشاره کرد و گفت: باید از این میراث عظیم فرهنگی برای توسعه ادبیات داستانی در جهت کمک به حفظ نظام ارزشی بهره ببریم.
امامی در پایان سخنان خود به برنامه دولت برای احیا و استقرار زنجیره اثربخش صنایع خلاق و صنایع فرهنگی به منظور تحول در سبک زندگی ایرانی و اسلامی اشاره کرد و گفت: ما به فرهنگ به عنوان یک مولد نگاه میکنیم و نه هزینهزا؛ و با این نگاه افراد فعال در حوزه فرهنگ را به عنوان طبقه خلاق بازتعریف و مورد حمایت قرار میدهیم.
امیر عسگری، مشاور رئیس مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران و مدیر خانه خلاق و نوآوری ترمه نیز در این مراسم با بیان اینکه باید راهحلهای مناسب برای چالشهای حوزه زنان و خانواده بیابیم، گفت: صرف یافتن راهحل برای رفع چالشهای این حوزه کافی نیست و باید در بخش اجرای هم کارویژههایی برای حل چالشهای حوزه زنان داشته باشیم.
وی راهاندازی خانه خلاق ترمه را هم در راستای همین هدف عنوان کرد و گفت: این مرکز با هدف توسعه کارآفرینی و نوآوری راهاندازی شده است و آماده همکاری با فعالان این حوزه است.
فهیمه محمدزمانی، معاون ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در سخنانی بر حمایتهای این معاونت از بانوان خلاق در عرصههای نوآوری و فناوری تاکید کرد.
وی ضمن برشمردن خدمات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برخی ظرفیتهای مشترک در حوزه توسعه صنایع خلاق مبتنی بر مدلهای تأسیس و توسعه کسبوکار را تشریح و بر ضرورت توسعه این زیست بوم تاکید کرد.
مهدیه محمدتقیزاده، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز توانافزایی جامعه زنان در حوزه توسعه صنایع خلاق را به عنوان یک راهکار عملیاتی دارای ارزشافزوده در بخشهای مختلف داخلی و خارجی عنوان کرد و بر ضرورت اجرای دورههایی نظیر کارابانو با مشارکت نهادهای خلاق و نوآوری تاکید کرد.
این نشست در جریان رویداد کارابانو با حضور جمعی از فعالان زن در حوزههای مختلف فرهنگی و با مشارکت نهادهایی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران، بنیاد توسعه علم و فناوری خوارزمی و خانه خلاق و نوآوری ترمه برگزار شد.
پایان پیام/