اقدامات سازمان سنجش برای ارتقای امنیت آزمون سراسری

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، عبدالرسول پورعباس با بیان اینکه نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در روزهای ۲۹ و ۳۰ دی ماه در سراسری کشور برگزار می‌شود، گفت: این آزمون در تیر ماه تکرار می‌شود و بدین جهت داوطلبان اضطراب کمتری خواهند داشت البته به دلیل اهمیت آزمون سراسری در سرنوشت تحصیلی افراد و اثرگذاری آن حساسیت آن به جای خود باقی است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: برای برگزاری بهترآزمون سال ۱۴۰۲ با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روسای دانشگاه‌های معین نمایندگان تام‌الاختیار وزیر و رئیس ستاد برگزاری آزمون در استان‌ها منصوب شدند و لذا آزمون سراسری در هر استان دارای مدیریت مشخصی خواهد بود که در این راستا نشست های هماهنگی برگزار شده است.

وی با اشاره به دستورالعمل مصوب شورای امنیت کشور در مورد همکاری دستگاههای اجرایی در برگزاری آزمون سراسری گفت: در این مصوبه برای همه دستگاه‌های مرتبط کشور تعیین تکلیف صورت گرفته و وظیفه هر وزارتخانه و دستگاه مشخص شده است و موضوع آزمون سراسری به عنوان یک رویداد ملی مطرح شده است.

پورعباس با اعلام ارتقای امنیت آزمون سراسری، تصریح کرد: امنیت مخازن در حوزه‌های اصلی و فرعی برگزاری آزمون تقویت شده است و تنوع ‌بخشی دفترچه سؤالات و پاسخنامه‌ها برای امنیت و آرامش بخشی داوطلبان ادامه یافته است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده و همچنین کمک شرکت‌های دانش‌بنیان مسیر تقلب در آزمون سراسری سال گذشته مسدود شد و داوطلبی از این مسیر به دانشگاه‌ها راه پیدا نکرد و داوطلبان باید هوشیار باشند و فریب شبکه‌های سازمان یافته را نخورند چون امکان تقلب در آزمون و ورود غیرعلمی به دانشگاه از مسیر تقلب وجود ندارد. 

وی افزود: همه پیش بینی ها برای مقابله با تقلب صورت گرفته است و اگر هم به هر دلیلی افرادی در این مرحله شناسایی نشوند در مرحله پس از برگزاری آزمون ها بر اساس ماده ۱۱ قانون رسیدگی به تخلفات آزمون های سراسری امکان بررسی فنی و شناسایی افراد متقلب از طریق شباهت غیر متعارف پاسخنامه ها و نیز سوابق تحصیلی و آزمونی وجود دارد. کما اینکه درباره آزمون سراسری ۱۴۰۱ هم این اقدام در مرحله پس از آزمون صورت گرفت. و افرادی که در آزمون آنها شبهه ای وجود داشت توسط هیات های بدوی رسیدگی به تخلفات آزمون های سراسری دعوت به آزمون مجدد شدند که درصد بسیار کمی از آنها موفق به احراز صلاحیت علمی شدند.

وی با بیان اینکه سازمان سنجش در مسیر سلامت برگزاری آزمون سراسری و جلوگیری از هرگونه تقلب استوار ایستاده است، گفت: سازمان سنجش برای جلوگیری از هرگونه خدشه به آزمون و حفظ امانت‌داری گام‌های مهمی برداشته است و پاسدار زحمات داوطلبان خواهد بود ضمن اینکه داوطلبان مراقبت کنند فریب این شبکه‌ها را نخورند که ممکن است تا ۱۰ سال محرومیت از آزمون داشته باشند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: به طور طبیعی دستگاه‌های آشکار ساز و سیگنال یاب برای مقابله با تقلب پیشرفته‌تر شده‌اند و کیفیت بهتری پیدا کرده‌اند و ما هم شبکه‌ها را رصد کرده‌ایم و اشراف اطلاعاتی داریم و فهرست افرادی که تماسی با آن شبکه‌ها داشته‌اند را داریم.

پورعباس با بیان اینکه قطعی یا محدود کردن اینترنت آخرین حلقه حفاظت و امنیت آزمون سراسری است، گفت: در دستورالعمل شورای امنیت کشور نیز قطع سراسری یا نقطه‌ای پیش بینی شده و این درخواست از طریق سازمان سنجش برای شورای امنیت کشور ارسال شده است و در صورت تصویب ابلاغ می‌شود و نحوه اجرای این موضوع نیز با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

وی افزود: همه جوانب برای برگزاری سالم آزمون سراسری پیش بینی شده و ما قصد نداریم درباره اینترنت اختلال در زندگی مردم پیش بیاید اما تأکید داریم که از این روش برای تقلب استفاده نشود. بنابراین با اینترنت ثابت کاری نداریم . مشکل در اینترنت تلفن های همراه است که باید در زمان برگزاری آزمون کنترل شود. نقطه آخر قطعی و محدود کردن اینترنت است و این موضوع مطالبه داوطلبان و خانواده‌های آنهاست و از نظر فنی این موضوع در اختیار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. در طول سه ساعت برگزاری آزمون نباید هیچ ارسال و دریافت فایلی صورت گیرد. افرادی توسط شبکه‌های متقلب استخدام شده‌اند که در جلسه کنکور شرکت کنند و تصاویر سؤالات را در ثانیه‌ای ارسال کنند که البته با همکاری وزارت ارتباطات از این اقدام نیز جلوگیری خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: برای رفع نگرانی‌های داوطلبان و خانواده های آنان و حفظ سلامت آزمون های سراسری باید به سمت آزمون‌های هوشمند و الکترونیک حرکت کنیم و زیرساخت‌های لازم برای برگزاری این نوع آزمون‌ها فراهم شود.

رئیس سازمان سنجش درباره کاهش آمار داوطلبان کنکور نسبت به سال گذشته گفت: کاهش آمار به دلیل برگزاری آزمون در دو نوبت است. برخی کشورها تا ۶ نوبت در سال آزمون برگزار می‌کنند. در این صورت داوطلب با آرامش بیشتری در کنکور شرکت می‌کند. دونوبت آزمون برگزار می شود اما تنها یک نوبت پذیرش در هر سال وجود دارد.

پایان پیام/