۱۲ تشکل دانشجویی از مخبر خواستند درباره تصیمات ارزی با مردم گفت‌وگو کند

به گزارش خبرنگار تشکل های دانشگاهی خبرگزاری فارس، ۱۲ دفتر انجمن اسلامی دانشجویان (عضو دفتر تحکیم وحدت) با ارسال نامه ای به معاون اول رئیس جمهور تاکید کردند: در مورد تصمیمات ارزی  تا جایی که معقول و ملزوم است، با مردم گفت و گو کنید، قطعا مردمی که در ماه‌های گذشته در مقابل ضد انقلاب ایستادگی کردند چنانچه همراهی و صداقت دولت را با خود ببینند در عرصه اقتصاد هم با دولت همراهی می‌کنند.

متن کامل نامه به شرح ذیل است:

امروز که حدودا ۵۰۰ روز از شروع به کار دولت سیزدهم و حضرتعالی به عنوان معاون اول دولت می‌گذرد، و نظر به اینکه در حاشیه نشست وزیران در گفت و گو با خبرنگاران ذکر کرده‌اید، تصمیم دولت بر آن است تا نرخ ارز کالاهای اساسی تا دوسال ثابت نگه داشته شود و حال که واضح تر از پیش به نظر می‌رسد مسئولیت اقدامات و تصمیمات بزرگ دولت بر عهده شخص شما گذاشته شده، نکاتی داشتیم که در ادامه به عرض می‌رسانیم:

توصیه اکید ما فرزندان روح الله که از مرتبه‌ای نزدیک‌تر از شما با مردم در ارتباط هستیم، صداقت با ایشان و وفای به عهد است. سال گذشته در همین ایام و به دنبال عزم جزم دولت برای حذف ارز ترجیحی، نامه‌ای به شما و تیم اقتصادی دولت ارسال کردیم و طی آن برای ارائه استدلال‌هایتان نسبت به حذف ارز و شنیدن استدلال‌ دیگر کارشناسان و قشر دانشجو دعوت به عمل آوردیم؛ ولیکن پاسخی دریافت نکردیم.

امروز نیز که حدود یک‌سال از آن موعد می‌گذرد و تصمیم و خرد جمعی دولت برآن شده که سیاست نرخ ارز تثبیتی را در پیش بگیرد، همان را می‌گوییم. با مردم تا جایی که معقول و ملزوم است، گفت و گو کنید، لکن صرفا اطلاع رسانی نکنید.

قطعا مردمی که در ماه‌های گذشته در مقابل ضد انقلاب ایستادگی کردند و به تعبیر رهبری خودشان در دهان آن تبلیغ کننده و فراخوان فرستنده زدند؛ چنانچه همراهی و صداقت دولت را با خود ببینند در عرصه اقتصاد هم با دولت همراهی می‌کنند.

سیاست نرخ ارز تثبیتی، از سال ۹۱ تا کنون حداقل دوبار اجرا شده، اما با وجود آنکه میتوانست سیاست خوبی باشد، به دلیل تعمیق بازار آزاد، عدم نظارت جدی و جلوگیری از راه‌های فساد، عدم مدیریت طرف عرضه و تقاضا و تخصیص ارز دولتی به اقلام غیر ضروری، به بدترین نحو ممکن اجرا شد.

در این خصوص نیز پیشنهادات و توصیه‌هایی داریم که در ادامه به اختصار عرض می‌کنیم:

۱/ جلوگیری از سرکشی و عدم عمق بخشیدن به بازار آزاد

بازار کنونی که دولت‌های پیش از شما نیز با تزریق ارز در آن سعی در کنترل نرخ ارز را داشتند، اساسا یک بازار غیرقانونی و آماده برای سفته بازان و دخالت عوامل خارجی بر سفره مردم است.

جناب معاون اول، به جای سپردن اختیار تعیین نرخ ارز به سفته بازان و دلالان و عوامل خائن، این سفره چرب را از جلوی سودگرایان و منفعت طلبان جمع کرده و به نفع مردم عمل کنید. چه اینکه، رها شدگی و نوسانات بازار پالس ایجاد مشاغل کاذب و سفته‌بازی و دلالی را به مردم می‌دهد و مانع بزرگی برای تولید است.

 ۲/ نظارت جدی و بستن راه‌های فساد

جلوگیری و بستن راه‌های فساد، نیازمند نظارت بیشتر و سیستم نظارتی دقیق و جدی‌تر است. یعنی صادرکننده و وارد کننده همگی از نرخ رسمی اطلاع داشته باشند و به جز آن فعالیتی با نرخ‌های ثانویه صورت نگیرد. پیشنهاد ما این است که جلوی فعالیت‌ها و خرید و فروش‌های غیرقانونی و بدون مالیات در بازار آزاد را گرفته و جذابیت‌های سفته‌بازی را از بین ببرید. 

 ۳/ مدیریت طرف عرضه

حضور صادرکنندگان در بازار نیما و دادن ارز با نرخ رسمی به بانک مرکزی و یا وارد کردن آن از کانال صرافی‌ها به دست وارد کننده و الزام صادرکننده به وارد کردن ارز به بازار، از جمله اقدامات مدیریتی است که در دولت پیشین به دلیل منافع برخی خواص اجرا نشد و مدیریت بازار رها شد. لکن در صورت عدم نظارت صحیح و مدیریت عرضه و تقاضا توسط دولت و بانک مرکزی، بازار سودجویی و دلالی گرم می‌شود.

۴/ اختصاص ارز به کالاهای اساسی
اختصاص ارز علاوه بر اقلام غذایی، نیاز است به مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای که در اقتصاد و تولید لازم است نیز صورت گیرد و علاوه بر اقلام معیشتی، هزینه‌های تولید نیز در نظر گرفته شود.

امید است حال که به نظر می‌رسد تصمیم دولت برآن شده تا بر بازار ارز سامانی ببخشد، با همت همه ارکان و توجه به آنچه در تصمیمات مشابه در دولت‌های پیشین اتخاذ شد، خطاهای پیشین و پیشنهادهای دلسوزان را نصب العین خود قرار داده و برحذر باشید از آنکه مصداق مثال لسان الغیب شده و کارتان از خودکامی به بدنامی کشیده شود.

در آخر نیز زهی سعادت که افتخار خدمت به خلق الله را کسب کرده‌اید، لکن بیش از پیش از آفت‌ها برحذر باشید، که خداوند فرمود { و لله عاقبه الامور} همچنین خدمتتان اعلام میداریم که هر زمان آمادگی گفت و گو با قشر دانشجو را داشتید، ما در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر آماده فراهم آوردن مقدمات حضور شما در نشستی دانشجویی هستیم.

رونوشت به جناب آقای محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی

انجمن های امضا کننده نامه :
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی سیرجان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد ارومیه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه رامین اهواز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی علم و صنعت
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا(س)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده شریعتی
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین

پایان پیام/