طعنه فعال لبنانی به استاندارد دوگانه غرب در محکومیت اعدامها در ایران و عربستان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «فیصل الاشمر» فعال رسانهای لبنانی، امروز (دوشنبه)، در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر استاندارهای دوگانه غرب را به باد انتقاد گرفت.
روز گذشته بود که روزنامه «گاردین» با استناد به اسنادی از دادستانی کل عربستان سعودی فاش کرد که «عوض القرنی» استاد برجسته حقوق طرفدار اصلاحات در عربستان سعودی به اتهام جرایمی از جمله داشتن حساب توئیتری و استفاده از واتس آپ برای اشتراکگذاری اخباری که از نظر پادشاهی سعودی «خصمانه» تلقی شده است، به اعدام محکوم شده است.
فیصل الاشمر فعال رسانهای لبنانی با اشاره به تصمیم عربستان سعودی برای اعدام این مخالف و اعدام جاسوس انگلیس در ایران نوشت: «در ایران برای فردی به علت تعامل با دشمن خارجی و نقش در کشته شدن تعدادی از ایرانیان حکم اعدام صادر میشود و اکثر [کشورهای] جهان این حکم را محکوم میکنند. در عربستان سعودی برای فردی به علت توئیت در فضای مجازی حکم اعدام صادر میشود و جهان خفه خون میگیرد.»
این گزارش و گزارشهای مشابه درباره اعدامهای بیسروصدا در عربستان سعودی در حالی فاش میشود که کشورهای اروپایی نهتنها آن را محکوم نمیکنند، بلکه دولتهای اروپایی به هیچ عنوان به این اعدامها نمیپردازند. این در حالی است که اروپا و بهویژه انگلیس اعدام افراد مرتبط با سرویسهای جاسوسی بیگانه در ایران را بلافاصله محکوم کنند.
مرکز رسانه قوه قضاییه جموری اسلامی ایران اخیرا در بیانیهای از صدور حکم اعدام برای «علیرضا اکبری» جاسوس سرویس تجسسی انگلیس (MI6) خبر داد. قوه قضاییه اعلام کرد: «پس از تشکیل پرونده قضایی برای متهم و صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه ارجاع و جلسات رسیدگی با حضور وکیل متهم برگزار شد و براساس مستندات متقن موجود در پرونده این فرد به جرم جاسوسی برای انگلیس به اعدام محکوم شد. در پی اعتراض متهم و فرجامخواهی وی، پرونده مجددا در دیوان عالی کشور بررسی شد و دیوان عالی کشور ضمن رد فرجامخواهی، دادنامه اولیه را ابرام و حکم اعدام اکبری را تأیید کرد.»
شنبه، ۲۴ دی مرکز رسانه قوه قضائیه خبر داد حکم علیرضا اکبری فرزند علی دارای تابعیت مضاعف ایرانی-انگلیسی که به اتهام افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس در ازای دریافت دستمزد به مبالغ ۱.۸۰۵.۰۰۰ یورو، ۲۶۵.۰۰۰ پوند انگلیس و ۵۰.۰۰۰ دلار آمریکا به مجازات اعدام محکوم شده بود، اجرا شد.
«ریشی سوناک» نخستوزیر انگلیس در همان روز و بلافاصله در پیامی توییتری به اعدام علیرضا اکبری واکنش نشان داد و نوشت: «از اعدام علیرضا اکبری شهروند بریتانیایی-ایرانی در ایران متحیر شدم» و سپس مدعی شد: «این اقدامی بیرحمانه و بزدلانه توسط یک رژیم وحشی بود که احترامی برای حقوق بشر مردم خود قائل نیست». او در پایان این پیام، با خانواده و دوستان عامل سرویس جاسوسی لندن که به دار مجازات آویخته شد، ابراز همدردی کرد.
پایان پیام/م/ ت ۲۸