دومین هفته افزایشی قیمت نفت/ عوامل افزایش قیمت طلای سیاه چه بود

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، قیمت نفت در آخرین روز کاری بازارهای جهانی بیش از یک دلار افزایش یافت و دومین هفته متوالی افزایشی را ثبت کرد.

از عوامل این افزایش، بهبود چشم انداز افتصادی چین و تقویت انتظارات برای بهتر شدن تقاضا برای سوخت در بزرگ ترین اقتصاد جهان عنوان شده است.

آژانس بین المللی انرژی در روز چهارشنبه اعلام کرد، چین محدودیت های کرونایی را لغو کرده و این امر می تواند سبب شود تا تقاضا در جهان در سال جاری رکورد بزند.

اوپک نیز در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که تقاضا در چین بهبود می یابد.

هر بشکه نفت برنت با یک دلار و ۴۷ سنت افزایش ۸۷.۶۳ دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با ۹۸ سنت افزایش ۸۱.۳۱ دلار معامله شد.

نعیم اصلام، تحلیلگر بازار گفت: «بسیاری از تاجران احتمال بسیار می دهند که با کمتر شدن محدودیت‌های کرونایی در چین، شاهد افزایش تقاضا در این کشور باشیم.»

قیمت نفت برنت طی هفته گذشته ۲.۸ درصد و نفت خام آمریکا ۱.۸ درصد افزایش را ثبت کردند.

از دیگر عوامل افزایش قیمت نفت، امید به امید به اینکه فدرال رزرو آمریکا به زودی به سمت افزایش های کمتر نرخ بهره گام بردارد، عنوان شده چراکه این اقدام می تواند چشم انداز اقتصادی ایالات متحده را بهبود بخشد.

نظرسنجی ها از اقتصاددان ها نشان می دهد که بانک مرکزی آمریکا در دو نشست بعدی سیاست گذاری خود نرخ بهره را ۰.۲۵ درصد افزایش می دهد و پس از آن تا پایان سال، نرخ بهره را ثابت نگه می دارد.

همچین کاهش دکل های فعال نفتی آمریکا نیز عامل دیگر رشد قیمت نفت بوده است. بیکر هیوز، بزرگ ترین شرکت خدمات نفتی جهان اعلام کرده، تعداد دکل های فعال نفتی این کشور ۱۰ دکل کم شده و به ۶۱۳ دکل رسیده است که کمترین تعداد از نوامبر ۲۰۲۲ به شمار می رود.

با وجود اینکه میزان ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۳ ژانویه ۸.۴ میلیون بشکه افزایش یافت و به حدود ۴۴۸ میلیون بشکه رسید که بالاترین رقم از ژوئن ۲۰۲۱ به شمار می رود، قیمت نفت افزایش یافت.

اندرو لیپو، تحلیلگر بازار می گوید، کاهش فروش از محل ذخایر راهبری نفت آمریکا، تاثیر منفی افزایش این ذخایر بر قیمت نفت را معکوس کرده و سبب شده تا قیمت نفت بالا برود.

پایان پیام/