کاهش ۷۸۹۲ واحدی شاخص بورس تهران

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار تهران امروز در ابتدای معاملات روند رو به رشد به خود گرفت، اما بعد از آن بازار رو به کاهش نهاد به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۷۸۹۲ واحد به رقم یک میلیون و ۶۴۶ هزار و ۵۵ واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن با افزایش ۲۹۲ واحدی به رقم ۵۲۲ هزار و ۹۹۴ واحد رسید.

ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۶ میلیون و ۵۶ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۹.۴ میلیارد سهام، حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۵۳۵ هزار نوبت معامله و به ارزش ۶ هزار و ۳۸۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی – ارزشی نسبت به روز قبل ۴۸ صدم درصد کاهش یافتند، اما این دو شاخص با معیار هم‌وزن ۶ صدم درصد رشد کردند. 

امروز شاخص آزاد شناور ۴۹ صدم درصد کاهش یافت. شاخص بازار اول بورس ۶دهم درصد افت کرد. شاخص بازار دوم بورس ۳۳صدم درصد کاهش یافت.

نمادهای پالایش نفت تهران، شستا، بانک ملت، پالایش نفت اصفهان، هلدینگ معدنی خاورمیانه، پالایش نفت بندرعباس، بانک پاسارگاد بیشترین اثر کاهشی را در شاخص بورس از خود به جای گذاشتند.

در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با کاهش ۷۸ واحدی به رقم ۲۱ هزار و ۲۷۲ واحد رسید.

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک‌میلیون و ۱۶۲ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس هم به بیش از ۴۰۹ هزار میلیارد تومان رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۵.۹ میلیارد سهام، حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۵۳۰ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۵ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان دادو ستد کردند. با این حساب ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به بیش از ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.

امروز نمادهای صنعتی مینو و فولاد هرمزگان بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای بیمه پاسارگاد، مالی پهر صادرات، پویا زرکان آغدره، پالایش نفت شیراز و بانک دی به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.

به گزارش فارس، امروز نرخ دلار در بازار رو به کاهش نهاد که این مسئله باعث افت شاخص بازار هم شده است. در عین حال با توجه به ارزندگی بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن در بورس رو به رشد نهاد. عمده کارشناسان می‌گویند با توجه به ریزش‌های پیاپی بورس طی یک سال گذشته عمده سهام بازار ارزنده شده است، اما در عین حال نباید از ریسک و نوسان بازار غافل شد. 

طی طرحی که بیمه مرکزی اعلام کرده، سه شرکت بیمه‌ای قرار است تا قبل از پایان سال برای اولین‌بار اوراق بیمه اتکایی در بازار سرمایه منتشر کنند و به این ترتیب پلی بین بازار بیمه و بازار سرمایه ایجاد کنند که بازار بیمه از تأمین مالی در بازار سرمایه استفاده کند. گرچه هنوز اقتصاد ایران، بانک‌پایه است و بیش از ۸۰ درصد تأمین مالی اقتصاد از شبکه بانکی صورت می‌گیرد، در حالی که باید حداقل ۳۰ درصد تأمین مالی از طریق بازار سرمایه انجام شود.

دولت قصد دارد سال آینده ۱۵ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت و توسعه بازار سرمایه کمک کند.

پایان پیام/