مشوق‌ دولت برای یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی/ مجلس برای اجرای قانون بر زمین‌مانده ورود کرد

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری فارس، رضا افلاطونی امروز در نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس سازمان امور اراضی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که چرا قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی که ۱۶ سال است از تصویب آن می‌گذرد و از نظر شما خرد بودن اراضی مهم‌ترین معضل بخش کشاورزی است، هنوز اجرایی نشده،‌ گفت: طی این سال‌ها مشکلات اعتباری و مشوق‌های اختصاصی وجود نداشت و به همین دلیل این قانون به درستی اجرا نشد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی در سال ۸۵ به تصویب رسید تا اولا از خرد شدن بیش‌تر اراضی کشاورزی جلوگیری کند، علاوه بر آن اراضی کشاورزی را تجمیع کند، زیرا اجرای مکانیزاسیون کشاورزی در اراضی کمتر از ۵ هکتار اقتصادی نیست.

افلاطونی همچنین افزود: در زمینه اجرای این قانون، قانون ارث هم محدودکننده بود، زیرا کشاورزان بر اساس قانون ارث زمین‌های خود را قطعه قطعه می‌کنند و این باعث خرد شدن زمین‌ها می‌شود. در این زمینه باید فرهنگ‌سازی شود و علاوه بر آن قوانین بازدارنده در مجلس برای ممانعت از این کار تصویب شود.

* نظارت بر اراضی کشاورزی کشور هوشمندسازی می‌شود

رئیس سازمان امور اراضی کشور در ادامه با بیان اینکه همه نظارت‌ها بر حفظ اراضی کشاورزی هوشمندسازی می‌شود،‌ گفت: در این زمینه ابتدا به صورت پایلوت در منطقه دماوند و با همکاری سازمان جغرافیا طرحی را اجرا کردیم که ۹۷ درصد منطبق بر صحت بود و این طرح را در کل کشور اجرایی می‌کنیم.

وی افزود: بر اساس این طرح نظارت بر امور تغییر کاربری‌های کشاورزی و غیر کشاورزی، کاداستر، واگذاری‌ها قلع و قمع به شکل هوشمند نظارت می‌شود. به این طریق که پایش‌های ماهواره‌ای و پهپادی انجام می‌شود و در این صورت نظارت دقیق‌تر خواهد بود.

افلاطونی در ادامه به سنددار بودن ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی اشاره کرد و گفت: این میزان ۱۷.۶ درصد اراضی کشاورزی است که ۲ میلیون هکتار آن معادل ۱۲ درصد در دولت سیزدهم انجام شده است.

به گفته این مسئول؛ تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی در مساحت ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار، رفع تداخلات اراضی در ۸۲۷۲ پلاک ثبتی و ۱۳ هزار پرونده اختلاف تشکیل شده است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور اظهار داشت: ۱۱ هزار و ۶۰۰ نفر در پنجره واحد زمین متقاضی تغییر کاربری مجاز زمین کشاورزی شده‌اند و طی ۹ ماه اخیر ۵۲ هزار بهره‌بردار به ادارات ثبت برای رفع تداخلات معرفی شده‌اند و ۱۲۲۴ مورد هم حکم قطعی قلع و قمع صادر شده و ۳۴۴۷ هکتار اراضی کشاورزی واگذار شده است.

افلاطونی در ادامه مشکل نداشتن سند مالکیت زمین‌های کشاورزی را مهم خواند و گفت: بسیاری مردم اصلا نمی‌دانند زمین‌شان کجاست و این عامل اختلافات شده است.

وی همچنین افزود: آمایش سرزمین هم از طرح‌های بزرگ بر زمین‌مانده که می‌تواند تأثیر بزرگی در بخش کشاورزی و صنعت ایجاد کند.

رئیس سازمان امور اراضی کشور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس که برنامه شما برای تجمیع اراضی کشاورزی بر اساس قانون چیست، گفت: ما به دنبال این هستیم که برنامه‌های مشوق به کاربران ارائه دهیم و در این زمینه با مجلس همکاری می‌کنیم تا مصوبات خوبی در این زمینه داشته باشیم.

*ادغام سازمان های منابع طبیعی و محیط زیست کارشناسی نیست

افلاطونی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس که نظر شما در مورد ادغام سازمان‌های منابع طبیعی و محیط زیست و تأثیر آن بر تغییر کاربری‌های اراضی چیست، گفت: این طرح چندین بار در دولت‌های قبل هم مطرح شده ولی به جمع‌بندی نرسیده است و به نظر من هم این طرح کارشناسی نیست.

وی با اشاره به اینکه طی ۲۰ سال گذشته ۳۰ برابر خرد شدن زمین‌های کشاورزی بیش‌تر شده است،‌ افزود: بر اساس اعلام وزیر جهاد کشاورزی به دنبال این هستیم تا پایان دولت همه زمین‌های کشاورزی کشور سنددار شود، اما نیازمند اعتباراتی است که در صورت تامین این پیش‌بینی محقق خواهد شد، اما پیش‌نیاز آن تامین اعتبار است و کار بسیار سختی هم است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای چه میزان تجمیع اراضی است، گفت: در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد داده‌ایم که سالانه ۶۰ هزار هکتار تجمیع اراضی کشاورزی انجام شود.

پایان پیام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌/