افزایش ۲۰ درصدی مرگ‌ومیر هفتگی در انگلیس/پارلمان خواستار تحقیق شد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه انگلیسی دیلی میل سه‌شنبه (۲۴ ژانویه) گزارش داد در پی افزایش ۲۰ درصدی مرگ و میر در هفته، نمایندگان پارلمان بریتانیا خواستار تحقیقات شدند. طبق این گزارش، برخلاف آخرین باری که مرگ و میر بیشتر از معمول در انگلیس به چنین سطوحی در موج دوم کرونا رسید، تعداد ناچیزی از این مرگ‌ها را می‌شود به کرونا مرتبط دانست.

«استر مک‌وی» نماینده محافظه‌کار در سخنرانی سه‌شنبه در مجلس عوام بریتانیا، کریس ویتی مسئول ارشد پزشکی دولت را به این خاطر که دلیل افزایش مرگ و میر غیرمرتبط با کرونا را دریافت نکردن استاتین (داروهای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی) یا داروهای فشار خون در دوران همه‌گیری دانست، مورد انتقاد شدید قرار داد و اشاره کرد که مقدار ماهانه نسخه‌های استاتین ثابت مانده است.

او ضمن درخواست برای تحقیقات کامل و فوری در این خصوص توسط وزیر بهداشت، پرسید «شواهد کجاست و اگر وجود ندارد، چه چیزی باعث این افزایش (مرگ و میر) شده است؟»

به گزارش راشا تودی، اندرو گوین نماینده حزب مخالف کارگر، استیو بارکلی وزیر بهداشت را به دلیل امتناع از رسیدگی به این موضوع «بخشی انسان، بخشی شترمرغ» خواند و دولت ریشی سوناک نخست‌وزیر را به انکار و شانه خالی کردن متهم کرد. 

او به مجلس عوام گفت ۵۰ هزار مرگ بیشتر از آنچه در سال ۲۰۲۲ انتظارش می‌رفت وجود داشته است. بدون در نظر گرفتن همه‌گیری، این بدترین رقم از سال ۱۹۵۱ است.

بر اساس اداره آمار ملی، دو هزار و ۸۳۷ نفر بیشتر از معمول در هفته دوم ژانویه در انگلیس و ولز جان باختند که فقط پنج درصد از این مرگ‌ها مربوط به کووید-۱۹ است. آخرین باری که مرگ بیش از حد بسیار زیاد بود مربوط به هفته دوم فوریه بوده که مرگ‌های کرونایی ۳۷ درصد از کل مرگ و میر در بریتانیا را تشکیل می‌داد.

کالج سلطنتی پزشکی اورژانس گزارش داده ۵۰۰ نفر در هفته به دلیل این که نمی‌توانند به موقع تحت درمان اورژانسی قرار بگیرند، جان خود را از دست می‌دهند. تعداد بی‌سابقه ۵۴ هزار و ۵۳۲ نفر بیش از ۱۲ ساعت در بخش‌های اورژانس برای پذیرش در بیمارستان منتظر ماندند و فقط ۶۵ درصد در عرض چهار ساعت ویزیت شدند. 

مسئول ارشد پزشکی بریتانیا ماه گذشته هشدار داد تعویق مراقبت‌های انتخابی و نیمه انتخابی و غربالگری به دلیل قرنطینه و تاخیرهای خدمات ملی بهداشت انگلیس، به موج دیگری از مرگ و میر بعد از فروکش کردن کرونا منجر می‌شود و سرطان‌های شناسایی نشده و سایر شرایط مزمن، باعث افزایش تعداد مرگ و میر خواهد شد. 

پایان پیام/