کشف ۶۶ گور دستهجمعی جدید در کانادا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک قبیله بومی در استان «بریتیش کلمبیا» از کشف دستکم ۶۶ گور جمعی احتمالی دیگر در نزدیکی محل یک مدرسه شبانهروزی خبر داه است.
قبیله بومی «ویلیام لیک» روز چهارشنبه نتایج تحقیقات جدیدی را از مدرسه شبانهروزی سینتجوزف واقع در حدود ۱۵ کیلومتری منطقه ویلیام لیک در استان بریتیش کلمبیا منتشر کرده است.
ویلی سلرز، رئیس قبیله ویلیامز لیک در مصاحبه|ای با شبکه سیتیوی کانادا درباره کشف این گورهای جدید گفت: «ناراحتکننده است اما ما در عین حال مشغول یافتن حقیقت و کنار هم قرار دادن تاریخ و میراث این مدرسه و میزان صدمات ناشی از آن هستیم.»
یافتههای اولیه حاکی از آن هستند که این دومین باری است که چنین وقایع فاجعهباری در محوطه مربوط به این مدرسه شبانهروزی سابق کشف شده است. ژانویه سال گذشته میلادی محققان با استفاده از تجهیزات خود موفق به کشف ۹۳ گور دستهجمعی در بخش کوچکی از این محوطه شدند.
سلرز که از سال ۲۰۱۸ رئیس این قبیله بوده گفت: «از آن زمان تا اکنون ما همکاری با تیم فنی و پیمانکارانمان را برای پیدا کردن ناهنجاریهای جدید در زمین ادامه دادهایم.» ما به علاوه اسنادی تاریخی به دست آورده و آنها را تحلیل کردهایم و همزمان، روایتهای بازماندگان را هم جمعآوری کردهایم.»
مدرسه شبانهروزی سنت جوزف که بین سالهای ۱۸۸۶ تا ۱۹۸۱ فعالیت میکرد ابتدا توسط مبلغان کاتولیک و سپس توسط دولت فدرال اداره میشد.
این مدرسه از مدتها پیش به دلیل بدرفتاری با کودکان بومی و همچنین آزارهای جسمی، روانی و جنسی آنها مورد سوءظن قرار داشته است. از زمان تعطیل شدن آن بخش زیادی از ساختمانهای آن متلاشی شدهاند و زمین آن هماکنون در اختیار مالکان خصوصی است.
وبگاه سیتیوی نوشته در راستای این تحقیقات مصاحبههایی هم با بازماندگان انجام شده که از ناپدید شدن، شکنجه سیستماتیک و تجاوز به بومیان حکایت دارند.
کشف جدید بخشی از موج افشاگریها درباره کشف گورهای جمعی در کانادا است. بیش از ۱۳۰ مدرسه شبانهروزی بین سالهای ۱۸۷۴ تا ۱۹۹۶ در کانادا راهاندازی شد. گفته میشود در این بازه زمانی حدود ۱۵۰ هزار کودک بومی از خانوادههای خود به اجبار جدا شدند و به مدارس شبانهروزی فرستاده شدند که کلیسای کاتولیک آن را تأسیس کرده بود و هدف اصلی آن دور کردن این کودکان از جوامع بومی کانادا و جلوگیری از ترویج زبان و سنتهای مادریشان و تربیت آنها به شیوهای تحمیلی بود.
شرایط داخلی مدارس ناپسند بود. ساختمانهای آنها اغلب بدساخت با گرمایش ضعیف و غیربهداشتی بودند و کودکان در معرض آزار عاطفی، فیزیکی و جنسی قرار داشتند. گزارش برجسته کمیسیون حقیقت و آشتی (TRC) که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، به این نتیجه رسید که سیستم مدارس مسکونی کانادا مصداق “نسلکشی فرهنگی” بوده است.
حداقل ۳۲۰۰ کودک بومی در حین تحصیل در مدارس جان خود را از دست دادند، اگرچه گفته شده که این تعداد احتمالاً بسیار بیشتر است. «موری سینکلر» رئیس سابق کمیسیون حقیقت و آشتی تخمین زده که حدود ۶۰۰۰ کودک احتمالاً هرگز به خانه برنگشتند.
انتشار ماجرای هولناک کشف صدها گور جمعی در محوطه مدارس شبانهروزی قدیمی که از آنها اجساد کودکان بومی کانادایی بیرون کشیده شد، باعث ایجاد تنش در این کشور مدعی حقوق بشر و اختلاف میان دولت کانادا و واتیکان شد. «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا از پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان خواست عذرخواهی کند و همه تقصیر را گردن واتیکان انداخت.
انتهای پیام/