گلوبال تایمز: آمریکا، کره جنوبی را به پرتگاه اوکراین میبرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، رسانه دولتی چین با اشاره به سفر اخیر ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به سئول هشدار داد که ناتو در تلاش برای کشاندن عمیقتر کره جنوبی به «پرتگاه» جنگ اوکراین است.
«گلوبال تایمز» در ابتدای یادداشت خود هشدار داد: «ناتو با کشاندن عمیقتر کره جنوبی به پرتگاه کمک رسانی به اوکراین، در حال سنجیدن این است که سئول چقدر مایل است خود را با اتحاد نظامی تحت رهبری واشنگتن پیوند دهد. هدف نهایی آن، گسترش بیش از پیش چنبره خود به سمت آسیا و اقیانوسیه از طریق شرکای خود در منطقه است».
ارگان رسانهای حزب حاکم کمونیست چین نوشت: «ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روز دوشنبه در جریان سفر خود به کره جنوبی از کره جنوبی خواست کمکهای نظامی خود به اوکراین را تقویت کند و حتی اجازه صادرات مستقیم تسلیحات را در نظر بگیرد».
از نظر این رسانه، «ناتو در پس زمینه درگیری بین روسیه و اوکراین، در تلاش است تا اعضا و شرکای خود را متقاعد کند تا اردوگاه بزرگتری تشکیل دهند که از کییف از نظر سیاسی و نظامی حمایت کند. در این فرآیند لازم است این کشورها تا حد امکان هر کمکی را ارائه دهند. بنابراین با توجه به این منطق، از آنجایی که کره جنوبی دارای صنعت دفاعی نسبتا پیشرفته و مولد است، این کشور باید سلاحهای بیشتری به اوکراین صادر کند».
گلوبال تایمز ادامه داد: «سئول در میان کشورهایی که به کییف تسلیحات میرسانند، عملکرد بسیار محدودی را انجام داده است و سلاحهایی در مقادیر نسبتا کم و در سطوح پایین (به اوکراین) ارائه میدهد. اما برای ناتو مهم نیست که کره جنوبی چه نوع تسلیحاتی را ارائه کرده یا قصد دارد ارائه دهد. آنچه مهمتر است این است که آیا سئول ژست موافقت با افزایش کمک را نشان میدهد. به عبارت دیگر، اصرار استولتنبرگ بیشتر از منظر سیاسی است تا اینکه بخواهد درباره نیازهای نظامی باشد».
از نظر این وبگاه چینی، «ناتو به دنبال تبدیل خود از یک سازمان منطقهای به سازمانی جهانی است. طبق این هدف، یکی از چسبهای آن نزدیکتر کردن متحدان آمریکا در شرق است. در نتیجه، ناتو با تمام قدرت خود روی دو محور اصلی خود در منطقه آسیا و اقیانوسیه یعنی ژاپن و کره جنوبی کار کرده است».
در این یادداشت هشدار داده شده است: «ناتو تحت تحریک واشنگتن در تلاش است تا چنبره خود را عمیقتر در منطقه گسترش دهد و کشورهای بیشتری را وارد درگیری روسیه و اوکراین کند تا خطرات ایالات متحده را در سیاست بینالملل با آنها تقسیم کند. تبدیل یک درگیری محلی در اروپا به یک مشکل جهانی فقط به راهبرد ایندوپاسیفیک (هند و اقیانوس آرام) ایالات متحده کمک میکند».
گلوبال تایمز معتقد است: «برای دبیرکل ناتو، هدف فوری ترغیب سئول جهت تغییر سیاست خود، تشکیل یک اتحاد غربی محکمتر برای کمک به اوکراین در این درگیری جاری است. اما از نظر اهداف راهبردی میان مدت و بلندمدت، او میخواهد سئول محکمتر به ارابه ناتو بپیوندد. به این ترتیب، این سازمان میتواند با سهولت بیشتری از کره جنوبی به عنوان نقطه ورود به امور آسیا و اقیانوسیه استفاده کند».
به باور ارگان رسانهای حزب حاکم چین، «از نظر آمریکا، اگر کره جنوبی در یک درگیری نظامی اروپایی وارد شود، ناتو برای دخالت در مناقشات و درگیریهای احتمالی در شرق آسیا به ویژه تحت عنوان یک سازمان بینالمللی عادل مناسب است».
در یادداشت آمده است: «کارشناسان بر این باورند که کره جنوبی به خاطر منافع خود، ممکن است نتواند در برابر فشار ناتو تاب بیاورد. برای اولین بار همکاری با ناتو به سئول کمک خواهد کرد تا حضور جهانی خود را تقویت کند. از سوی دیگر، از آنجایی که یون سوک یول رئیسجمهور کره جنوبی هدف خود را برای سوق دادن کشورش به چهارمین صادرکننده بزرگ تسلیحات در جهان تا سال ۲۰۲۷ تعیین کرده است، برای کره جنوبی به دلیل منافع اقتصادی دشوار است که همچنان با احتیاط به حرکت خود ادامه دهد و به آرامی تسلیحات بیشتر بفروشد».
گلوبال تایمز افزود: «استولتنبرگ برای متقاعد کردن بهتر کره جنوبی، حتی از این مثال استفاده کرد که چگونه چند عضو ناتو که به عنوان سیاست هرگز سلاح به کشورهای دارای درگیری صادر نمیکردند، این سیاست را تغییر دادند اما آنچه ما در اینجا واقعا مشاهده میکنیم این است که چگونه این کشورها در نهایت چهره واقعی خود را زیر نقاب ریاکاری آشکار کردهاند و کاملا تابع راهبردها و سیاستهای واشنگتن شدهاند».
ارگان رسانهای حزب کمونیست چین هشدار داد: «اقدام خطرناک این کشورها میتواند به راحتی کل اروپا را به مرز درگیری بکشاند. در نتیجه، بیم آن میرود که چنین اقدامی باعث طولانی شدن درگیری روسیه و اوکراین، تشدید تنش بین کشورهای ناتو و روسیه و پیچیده شدن اوضاع در اروپا شود».
گلوبال تایمز یادداشت خود را اینگونه پایان میدهد: «غرب همیشه از “نظم مبتنی بر قواعد و قوانین” صحبت میکند اما اگر بتوان قوانین را به همین راحتی و فقط به دلیل منافع راهبردی غرب به رهبری آمریکا تغییر داد، هیچ راهی برای صحبت درباره نظم وجود ندارد. این نه تنها بر وضعیت کنونی اثر خواهد گذاشت بلکه کل نظام قواعد در روابط بینالملل را با چالشی شدید و درازمدت مواجه خواهد کرد».
هشدار تند این رسانه مطرح انگلیسی زبان در چین درباره تحرکات ناتو در منطقه برای کشاندن بیشتر شرکای این ائتلاف نظامی غربی در شرق آسیا به جنگ اوکراین در شرایطی مطرح شده که از زمان روی کار آمدن یون سوک یول به عنوان رئیسجمهور کره جنوبی، سئول در تدارک برای تقویت روابط با ناتو بوده است.
یون سوک یول رئیسجمهور کره جنوبی در هفتههای ابتدایی آغاز به کارش، با دعوت ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو به عنوان میهمان در نشست سران ناتو به میزبانی مادردید اسپانیا حاضر شد.
همچنین دولت کره جنوبی به تازگی دفتری را در مقر ناتو در بروکسل ایجاد کرد که مسئولیت آن ایجاد ایجاد روابط نزدیکتر بین دو طرف است.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در جریان سفر دو روزه اخیر خود به سئول، روز گذشته (سه شنبه) با یون سوک یول رئیسجمهور کره جنوبی دیدار دوجانبه ترتیب داد و از کره جنوبی خواست که به اوکراین برای مقابله با روسیه تسلیحات و مهمات بیشتری بدهد.
بنا بر اعلام دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی، رئیسجمهور این کشور طی دیدار با دبیرکل ناتو گفت که به ایفای تمامی نقشهای ممکن در همکاری با جامعه بینالمللی برای کمک به مردم اوکراین ادامه خواهد داد».
پایان پیام/م