انتقال ۱۵۰ خانواده داعشی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «شیروان الدوبردانی» نماینده استان نینوی در پارلمان عراق، امروز (دوشنبه، ۲۷ فوریه) در خصوص تبعات ادامه ورود و پذیرش خانوادههای داعشی از سوریه به عراق هشدار داد و گفت که قرار است بیش از ۱۵۰ خانواده دیگر به زودی به اردوگاه «الجدعه» در موصل منتقل شوند.
وی طی بیانیهای که نسخهای از آن در وبگاه «المعلومه» منتشر شد، اعلام کرد: به نزدیک به ۱۵۰ خانواده از ساکنان اردوگاه «الهول» اطلاع داده شده که روز دوشنبه به اردوگاه الجدعه ۱در جنوب موصل منتقل میشوند.
وی افزود: با وجود مخالفت ما با این اقدامات و ملاحظاتی که در این خصوص داریم، به نظر میرسد که مقامات بدون توجه به امنیت ساکنان استان نینوی، به ویژه شهر موصل به کار خود ادامه میدهند و دولت مسئول تبعات این اقدام است.
«الموحد عبدالله الجغیفی» از رهبران ائتلاف الانبار نیز پیشتر در خصوص پیامدهای انتقال شمار زیادی از بیوهها و همسران سرکردههای داعش از اردوگاه الهول در سوریه به الجدعه موصل هشدار داده و گفته بود: برخی منابع از داخل اردوگاه الهول سوریه، در خصوص انتقال شمار جدیدی از خانوادههای داعش طی روزهای آتی خبر میدهند و قرار است نزدیک به ۸۰۰ نفر که اغلب آنها زنان، بیوهها و افراد تحت تعقیب به دلیل ارتباط با تروریسم هستند، به خاک عراق منتقل شوند.
دی ماه گذشته نیز «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق، طی پستی در توئیتر از انتقال ۱۴۲ خانوار عراقی از اردوگاه الهول سوریه به اردوگاه الجدعه در موصل واقع در استان نینوی خبر داده بود و تصریح کرده بود که این پروسه ادامه خواهد یافت.
وی تاکید کرد: در چارچوب ادغام حاضران در اردوگاه الهول در جامعه، دولت عراق ۱۴۲ خانوار عراقی را برای بازپروری و ادغام در جامعه از اردوگاه الهول سوریه به اردوگاه الجدعه منتقل شدند.
الاعرجی افزود که این اقدام در چارچوب تلاش برای نابود کردن منابع تروریسم و فراهم کردن مقدمات لازم برای بستن اردوگاه الهول و رسیدن به امنیت پایدار برای عراق و منطقه انجام میشود.
وی آذرماه پیش در دیدار با «یانس بلوتنر» همتای آلمانی در بغداد درباره همکاری اطلاعاتی دو کشور و برچیدن اردوگاه الهول و تداوم همکاریها و هماهنگیهای دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم و تبادل اطلاعات بهویژه در زمینه امنیتی و اطلاعاتی رایزنی کرده بود.
اردوگاه الهول، در ۱۵ کیلومتری مرزهای مشترک سوریه و عراق واقع شده و بزرگترین اردوگاه عناصر داعش در عراق و سوریه محسوب میشود که تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) وابسته به آمریکا، قرار دارد. در درگیریهای نیروهای کُرد وابسته به آمریکا برای بازپسگیری آخرین منطقه تحت کنترل داعش، هزاران نفر از اعضای داعش از صحنه این درگیری فرار کردند عناصر دستگیر شده داعش به مراکز بازداشت انتقال یافتند اما خانوادههای آنها به الهول منتقل شدند.
بسیاری از ناظران، پتانسیل موجود در این اردوگاه را برای احیای مجدد داعش مناسب توصیف میکنند. در اردوگاه الهول، نزدیک به ۷۰ هزار نفر زندگی میکنند که اغلب آنها کودک و زن هستند گفته میشود که نزدیک نیمی از آنها عراقی هستند. اداره این اردوگاه، طی گزارشی که اوایل مهرماه گذشته منتشر شد، تایید کرد که در این اردوگاه نزدیک به ۴۰ هزار زن و کودک داعشی از ۵۳ کشور جهان به سر میبرند. کشورهای اروپایی با بازگشت این اتباع خود به دلیل خطراتی که برای امنیت این کشورها دارند، مخالفت میکنند.
پایان پیام/م