کشف شی مرموز در نزدیکی سیاهچاله کهکشان راه شیری
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از ساینس دیلی، جسمی در نزدیکی سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان راه شیری توجه دانشمندان را به خود جلب کرده زیرا در مدت زمان نسبتاً کوتاهی به طور چشمگیری تکامل یافته است. مطالعه جدید دانشمندان نشان می دهد که شی موسوم به X7 می تواند ابری از غبار و گاز باشد که در اثر برخورد دو ستاره ایجاد شده است. محققان بر این باورند که این جرم در نهایت به سمت سیاهچاله کشیده شده و متلاشی خواهد شد.
آنها گزارش می دهند که با گذشت زمان، این شی کشیده شده است و انتظار دارند که طی چند دهه آینده متلاشی شود و گاز و در نهایت غباری که از آن تشکیل شده به سمت سیاهچاله کشیده شود.
X7 جرمی حدود ۵۰ زمین دارد و در مسیر مداری به دور کمان اِی* (سیاهچاله موجود در مرکز راه شیری) می چرخد که تکمیل آن ۱۷۰ سال طول می کشد؛ اما ممکن است هرگز این دور اتفاق نیفتد. تیم دانشمندان تخمین میزند X7 بر اساس خط سیر خود نزدیکترین فاصله را به کمان اِی* در حدود سال ۲۰۳۶ خواهد داشت و سپس به سمت آن حرکت و ناپدید خواهد شد.
مارک موریس، استاد فیزیک و نجوم دانشگاه UCLA، میگوید: «پیشبینی میکنیم که نیروهای جاذبه قوی اعمالشده توسط سیاهچاله در نهایت X7 را قبل از کامل کردن یک دور در اطراف سیاهچاله، تکه تکه کند.»
نیروهای جاذبه کشش گرانشی هستند که باعث می شوند جسمی که به سیاهچاله نزدیک می شود کشیده شود. طرف شیء نزدیک به سیاهچاله بسیار قوی تر از طرف مقابل کشیده می شود.
رندی کمپبل، یکی از نویسندگان این یافته اعلام کرد که دیدن تغییرات قابلتوجه در شکل و دینامیک X7 با جزئیات بسیار زیاد در مقیاس زمانی نسبتاً کوتاه، هیجانانگیز است، زیرا نیروهای گرانشی سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان راه شیری بر این جسم تأثیر میگذارد. اگرچه منشا X7 هنوز موضوع بحث است؛ اما این یافته نشان می دهد که پس از برخورد دو ستاره به وجود آمده است.
ادغام دو ستاره بسیار رایج است، به خصوص زمانی که آنها در نزدیکی سیاهچاله ها قرار دارند. در این فرآیند ستاره ها دور یکدیگر می چرخند به هم نزدیک و ادغام می شوند و ستاره جدید در ابری از غبار و گاز پنهان می شود. X7 می تواند غبار و گازی باشد که از یک ستاره ادغام شده، خارج می شود. نتایج این مطالعه در مجله Astrophysical منتشر شده است.
پایان پیام/