بازار سهام به کمک شاخص‌سازها رشد می‌کند/ رشد ۸۷ درصدی بورس در ۶ ماه گذشته

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه روندی کاملا نوسانی داشت تا دوباره ترس در میان سهامداران موجب افزایش عرضه در بازار سهام شود.

قطار رشد قیمت‌ها در بازار سهام به ‌تازگی راه نیفتاده است. بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که شاخص کل بورس از اوایل آبان تاکنون رشدی بیش از ۸۷ درصدی داشته است.

در پایان هفته گذشته، روند صعودی شاخص‌ کل بورس متوقف شد، اما شاخص کل هم‌وزن به صعود ادامه داد. به نظر می‌رسد نمادهای شاخص ساز در حال استراحت هستند و سهم های کوچک بازار در حال رشد هستند و این بخش از بازار سهام خیال آرام گرفتن ندارد.

* روند مثبت بازار سهام ادامه می‌یابد؟

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: بازار سهام از ابتدای سال جاری تاکنون رشد قابل توجهی را شاهد بوده است. این بازار تنها نسبت به آخرین روز کاری سال ۱۴۰۱ در حدود ۱۷ درصد رشد کرده که در مقایسه با بسیاری از ماه‌‌های سال قبل رقم قابل توجهی به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: کلیات بازار روند مثبتی را پشت سر می‌گذارد و شاهد افزایش ارزش معاملات و همچنین ورود پول سهامداران حقیقی به بازار سرمایه هستیم. گزارش‌های ۱۲ ماهه شرکت‌ها نیز در حال اطلاع‌رسانی به سهامداران است و عملکرد خوبی از سوی شرکت‌‌ها به ثبت رسیده است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در حال حاضر شاهد دو بازه زمانی بوده‌‌ایم، زمانی که صنایع شاخص ساز رشد داشتند و شرکت‌های بزرگ در این افزایش نقش داشتند، این شرکت ‌ها اعم از پتروشیمی‌ها، پالایشی‌ها و همچنین فلزات اساسی و خودرویی‌ها در این روند تأثیرگذار بودند.

دانشی تصریح کرد: پس از شرکت‌‌های شاخص ساز، شرکت‌ های متوسط و کوچک‌تر روند پیشرو و روبه ‌رشد را به خود اختصاص دادند که عملاً در شاخص کل هم‌وزن بیشتر خود را نشان ‌دادند.

وی افزود: انتظار می‌رود که بازار سرمایه در ادامه روند رو به رشد شرکت‌های کوچک و متوسط مجدداً یک حرکت را به سمت شرکت‌های بزرگ و شاخص ساز داشته باشد.

* رشد شاخص کل بسیار کمتر از هفته قبل

در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه، شاخص کل بورس تهران در روز دوشنبه ۲ هزار و ۳۶۲ واحد صعود کرد و روز سه‌ شنبه ۴۲ هزار و ۲۱۸ واحد بالا آمد، اما در آخرین روز معاملاتی هفته روند صعودی شاخص کل متوقف شد و ۳ هزار و ۴۲۵ واحد ریزش کرد.

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم ۲ میلیون و ۳۶۵ هزار و ۲۸۷ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۴۱ هزار و ۱۵۵ واحد بالا‌تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۱.۸ درصد شد. این درحالی است که شاخص کل بورس در هفته پایانی فروردین ماه رشد ۶.۶ درصدی داشت.

* رشد شاخص کل هموزن بیشتر از شاخص کل

در هفته گذشته، شاخص کل هم‌وزن بورس در روز دوشنبه ۷ هزار و ۷۳۳ واحد صعود کرد و روز سه‌ شنبه ۱۲ هزار و ۹۴۹ واحد بالا آمد. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز این شاخص ۵ هزار و ۵۹ واحد افزایش یافت.

شاخص کل هم‌وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۲۵ هزار و ۷۴۱ واحد بالا‌تر ایستاد و بازدهی مثبت ۳.۳۸ درصدی را ثبت کرد. این شاخص در پایان هفته در سطح ۷۸۶ هزار و ۴۹۵ واحدی قرار گرفت.

* رشد ارزش کل معاملات و معاملات خرد بازار سهام

در این هفته، میانگین ارزش معاملات بازار سهام ۱۲۱ هزار و ۶۷۰ میلیارد تومان بود که ۲۶ درصد بیشتر از هفته پیش بود.

میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز ۱۷ هزار و ۷۷۶ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۱۷ هزار و ۵۹۸ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۱۶ صدم درصدی داشته است.

* کاهش ورود پول حقیقی به بازار سرمایه

در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه شاهد تداوم ورود پول حقیقی به بازار بودیم. در روز دوشنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار ۳۵۱ میلیارد تومان بود و روز سه‌شنبه هزار و ۱۰۲ میلیارد تومان پول حقیقی وارد شد. در روز چهارشنبه نیز برای نهمین روز معاملاتی متوالی ورود پول ادامه داشت و ۴۶۹ میلیارد تومان پول حقیقی وارد شد.

در مجموع کل هفته هزار و ۹۲۲ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد و میانگین روزانه ورود پول حقیقی ۶۴۰ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل افت ۳۵ درصدی داشته است.

پایان پیام/