اعتراضات فرانسوی‌ها به اصلاحات ماکرون در روز کارگر

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از سی‌ان‌بی‌سی، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه درحالی‌که تلاش می‌کند تا ورق موجی از ناآرامی‌ها ناشی از افزایش سن بازنشستگی را برگرداند، با اعتراضات سراسری در روز کارگر مواجه شد.

محبوبیت ماکرون پس از آنکه به اتحادیه‌های کارگری و اعتصاب‌های سراسری بی اعتنایی کرد و سن بازنشستگی را دو سال افزایش داد و به ۶۴ سال رساند، به پایین‌ترین میزان در طول بحران «جلیقه زردها» سقوط کرد.

این اقدام، خشم علیه وی را متبلور کرده به طوری که بسیاری مردم فکر می‌کنند، ماکرون نسبت به سختی‌های روزانه‌شان بی‌تفاوت است و رئیس‌جمهور فرانسه در هنگام رویارویی با شهروندان در پیاده‌روی‌ها با هیاهو و کوبیدن قابلمه مواجه می‌شود.

بنا بر اعلام رسانه‌ها، بیش از یک میلیون نفر در شهرها در تظاهرات روز کارگر شرکت کردند.

به نوشته ای‌بی اس نیوز، معترضان در تظاهرات اول ماه می به مناسبت روز جهانی کارگران، در لیل، شمال فرانسه، با لباس نمادین ماریان در این کشور شرکت کردند.

این راهپیمایی بیش از یک ماه پس از اعتراض گسترده علیه اصلاحات حقوق و سن بازنشستگی، برگزار شده است.

احزاب اپوزیسیون و اتحادیه‌های کارگری از معترضان خواسته‌اند تا کمپین سه ماهه خود را علیه قانونی که سن بازنشستگی را از ۶۲ سال به ۶۴ سال افزایش می دهد، ادامه دهند.

دبیر کل کنفدراسیون دموکراتیک کارِ فرانسه (CFDT) پیش‌بینی کرده بود، تظاهرات امروز بزرگ‌ترین تظاهرات در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته در فرانسه باشد.

پیش از این اتحادیه‌های کارگری در فرانسه خواستار اعتصاب و تظاهرات سراسری علیه قانون افزایش سن بازنشستگی در اول ماه مه شده بودند.

بنا بر اعلام رسانه‌های فرانسه، هر سال در روز کارگر  ۱۰۰ تا ۱۶۰ هزار نفر در فرانسه به خیابان‌ها می‌آمدند.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، باوجود ماه‌ها اعتراض سراسری و مقاومت در پارلمان، اصلاحات حقوق بازنشستگی را در نیمه ماه آوریل امضا کرد.

تحلیلگران هشدار داده‌اند، از آنجایی که حزب رئیس‌جمهور فرانسه، اکثریت پارلمان را در اختیار ندارند، احتمال دارد به دلیل ناآرامی‌های عمومی، انجام اصلاحات دیگر برای دولت دشوار باشد.

موسسه رتبه‌بندی فیچ نیز رتبه اعتباری دولتی فرانسه را کاهش و هشدار داده است، مقاومت عمومی در برابر اصلاحات اخیر حقوق بازنشستگی می‌تواند بر اقتصاد این کشور تأثیر بگذارد.

اتحادیه‌های کارگری با توجه به افزایش تورم در این کشور که به بالای ۶ درصد رسیده است، خواستار حقوق بیشتر برای کارگران هستند.

بر اساس پیش بینی‌های بانک مرکزی فرانسه، تورم در نیمه اول سال ۲۰۲۳ به اوج خود می‌رسد و پس از آن به تدریج کاهش می‌یابد.

نظرسنجی‌ها نشان می‌ دهد، بیشتر مردم فرانسه با این اصلاحات مخالف هستند، اما امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور و دولتش قصد دارند، موضع خود را حفظ کنند.

نخستین اعتصاب سراسری فرانسه در اعتراض به قانون جدید سن بازنشستگی در ۱۹ ژانویه برگزار شد که در آن روز، بیش از نیم میلیون نفر در مخالفت با افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال به خیابان ها آمدند.

پس از آن در اعتصاب ۳۱ ژانویه نیز بیش از ۱.۲۷ میلیون نفر در اعتراضات شرکت کردند این تظاهرات در سراسر فرانسه برنامه ریزی شد. چهارمین اعتصاب سراسری در این کشور نیز در اوایل ماه مارس برگزار شد.

پایان پیام/