رحیمپور ازغدی: تولید علم در دانشگاهها شکل نمیگیرد/ برنامهای برای هدایت دانشجو نیست
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش «دانشگاه تراز انقلاب اسلامی مبتی بر گام دوم انقلاب» که در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن گرامیداشت شهادت شهید مطهری و بزرگداشت مقام معلم گفت: مهمترین مسئله ما مسئله علم نافع است در نظام آموزشی ما بسیاری از محتوا ها یا صرفاً علم نیست یا نافع نیست بسیاری از تصمیم گیری ها در کشور نیز یا علمی نیست و یا نسبی برای مسائل کشور ندارد.
وی افزود: سالهاست که این سوال مطرح است که ما چه تعداد دانشجو در چه سطحی و در چه رشته هایی می پذیریم و چرایی این کار چیست به این دلیل جوابی برای آن نداریم که اساساً برنامهای برای جذب و هدایت دانشجو و مسیر آموزش وی موجود نیست متاسفانه دانشگاههای ما صرفاً در حد دارالترجمه هستند و تولید علم در دانشگاه ها شکل نمی گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تا زمانی که ترجمه بیش از تولید علم است و واردات در اقتصاد بیش از صادرات است آن ملت تمدن ساز نیست تمدن سازی از لحظه ای شروع می شود که تولید بیش از ترجمه و صادرات بیش از واردات باشد.
وی گفت: همچنان بعد از ۴۰ سال دیپلم بیکار را تبدیل به کارشناس ارشد بیکار می کنیم و اکثر خروجیهای دانشگاههای ما شغلی غیر مرتبط با رشته تحصیلی شان در دانشگاه دارند یکی از علتهای آن این است که اساساً رشته های موجود معطوف به حل مسئله طراحی نشده اند
رحیم پور ازغدی افزود: در صد سال اخیر که همه جهان مشغول ترجمه حرف های غربی آن هستند صرفاً مرعوب تکنولوژی و ایدئولوژی آنان شدهاند.
وی تاکید کرد: در بعضی مسائل و پروژه های علمی حمایتهای تمدن سازانه ای شد. در تکنولوژی سلول های بنیادی، هسته ای، موشکی و غیره. اما متاسفانه بسیاری از پذیرش های نظام آموزشی ما هدفمند نیست و باز هم رهبری بودند که پس از ۴۳ سال این سوال را مطرح کردند که اساساً چرا نظام آموزشی ما صرفاً باید هدایت جوانان به دانشگاه را انجام دهد.
وی ادامهداد: باید پرسید هدف از پذیرش دانشگاه چه باید باشد؟ گسترش کمی دانشگاه بدون مهندسی و برنامه ریزی دقیق آن نتیجه ای جز پرورش دکترهای بیکار ندارد و این مقوله حاصلی جز افزایش خشم جوان و در کنار آن شکل گیری آسیب های اجتماعی ندارد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: ما برای صعود علمی نیازمند یک نردبان هستیم. حلقه مفقوده مدیریت علمی کشور ما اس شناخت اولویت آن و نقشه راه مدیریت علمی کشور به مثابه نردبان ترقی از ملزومات اساسی مدیریت علمی کشور است
وی در ادامه تاکید کرد: تمدن سازی صرفاً با خواستن محقق نمیشود بلکه نیازمند نقشه راه است پس این دانشگاه جامع انقلاب اسلامی باید رابطه کلیات و جزئیات را برقرار کند وگرنه ده سال دیگر این دانشگاه نیز مثل سایر نهادهای دیگر کارکرد خاصی نخواهد داشت.
ادامه دارد…