یمن: عربستان به حل پرونده انسانی پاسخی نداده است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، جلال الرویشان معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن در امور دفاعی و امنیت امروز پنجشنبه خبر داد که عربستان سعودی تا کنون به حل پرونده انسانی که پس از مذاکرات ماه مبارک رمضان برگزار شد، پاسخی نداده و ارزیابی ما این است که ریاض به دنبال خرید زمان است.

الرویشان به شبکه خبری المسیره گفت: مذاکرات جاری با طرف سعودی که با میانجیگری عمان صورت می‌گیرد، تلاش برای برقراری صلح است و صنعا نیز واکنش مثبتی به این مسئله داشته است، ولی ریاض باید بداند که نمی‌تواند حمله به یک کشور همسایه را با طرحهای توسعه اقتصادی در یک جا جمع کند.

وی همچنین گفت: از ساعات آغازین آتش‌بس، نیروهای مسلح یمن، احیای توانمندی خود را آغاز کردند و پس از پایان آن، به وضعیت جنگی بازگشتیم. صنعا این قدرت را دارد که بتواند از نظر نظامی بر بندرهای سعودی و سرازیر شدن سرمایه به سمت آن، احاطه داشته باشد. نیروهای مسلح یمن، پیش از این هم عملیات‌هایی در این زمینه انجام دادند.

این مقام یمنی در پایان خاطر نشان کرد، سخنرانی‌های بین‌المللی، مدعی حمایت از تمامیت ارضی و استقلال یمن است، ولی اقدامات عملی، چیزی غیر از این را نشان می‌دهد. البته، پروژه تجزیه هم نشانگر این است که کشورهای متجاوز در تلاش هستند صحنه را در یمن پیچیده کنند تا از این طریق بتوانند در مذاکرات امتیازاتی به دست آورند.

در همین ارتباط، «هانس گروندبرگ» فرستاه ویژه سازمان ملل در امور یمن ششم خرداد ماه جاری خواستار وساطت چین در جنگ ائتلاف سعودی-اماراتی علیه یمن شد. گروندبرگ در جریان دیدار با مسئولان چینی، از پکن درخواست کرد که در پرونده یمن، بین ریاض و صنعا میانجی‌گیری کند؛ همان طور که پیش از این بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان چنین نقشی را ایفا کرد.

ژست حل بحران یمن در حالی توسط گروندبرگ گرفته شده است که  «حسین العزی» معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن بهمن ماه گذشته تأکید کرد که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل و  گروندبرگ مقصران اصلی محاصره مردم یمن هستند.

گروندبرگ ابراز امیدواری کرد که گفت‌وگو و حسن همجوری در منطقه، باعث شود محیط مناسبتری برای برقراری صلح در یمن به وجود آورد. گروندبرگ همچنین رایزنی‌های خود را «سازنده» توصیف و ادعا کرد که این رایزنی‌ها به افزایش همکاری در آینده منجفر خواهد شد.

وی در پایان گفت که وحدت در شورای امنیت بر سر یمن، یک امر ضروری است؛ نه فقط در حال حاضر، بلکه برای آینده نزدیک و در دراز مدت؛ به نحوی که مردم یمن در حال طی مسیر صلح و بهبود وضعیت خود خواهند بود.

پایان پیام/