بریکس به یکی از تکیهگاههای سیاست دنیا تبدیل شده است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «سوبرهمانیام جایشانکار»، وزیر امور خارجه هند روز جمعه گفت که گروه کشورهای بریکس دیگر جایگزینی برای سایر انجمنهای بینالمللی نیست، بلکه یکی از تکیهگاههای سیاست دنیا است.
این دیپلمات ارشد هندی در صفحه توئیتر خود نوشت: «بریکس دیگر یک “جایگزین” نیست، بلکه یکی از اجرای تثبیتشده سیاست دنیا است. پیام اصلاحاتی که بریکس مظهر آن است باید در دنیای چندجانبه گرایی نافذ باشد.»
سوبرهمانیام جایشانکار در ادامه گفت: «دوستان بریکس قویاً از اصلاحات شورای امنیت حمایت میکنند. بریکس نه تنها مظهری از چندجانبگی است بلکه مظهری از روشهای متنوع و زیادی است که میتوان به مقابله با چالشهای بینالمللی پرداخت.»
او در توییتی تصریح کرد که گروه کشورهای بریکس به دنبال ایجاد «یک معماری بینالمللی عادلانهتر، فراگیرتر و بازتر با توسعه پایدار در هسته آن است». وزیر امور خارجه تاکید کرد: ایجاد زنجیرههای تامین انعطافپذیر و قابل اعتماد برای اطمینان از اینکه هیچکس جا نمیماند از اهمیت محوری برخوردار است.»
نشست وزیران دوستان بریکس روز جمعه در کیپ تاون برگزار شد. در این نشست وزرای خارجه کشورهای بریکس و ۱۲ کشور دیگر که علاقه مند به پیوستن به این گروه هستند (یعنی آرژانتین، بنگلادش، ونزوئلا، گابن، جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر، اندونزی، ایران، کومور، کوبا، امارات متحده عربی و عربستان سعودی) حضور داشتند.
کشورهای گروه بریکس بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان و تقریباً ۲۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را دارند و به همین جهت این گروه به عنوان یک نیروی اقتصادی مهم در جهان شناخته می شود.
گروه بریکس از سال ۲۰۰۹ برای بحث در مورد همکاریهای اقتصادی و سیاسی، مسائل جهانی و استراتژیهای توسعه و همچنین همکاری در زمینههایی مانند تجارت، مسائل مالی، مراقبتهای بهداشتی، آموزش و پرورش و علم و فناوری، اجلاسهای سالانهای برگزار کردهاند.
انتهای پیام