منابع آگاه: اوپک ‌پلاس کاهش بیشتر تولید را بررسی می کنند

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، رویترز به نقل از سه منبع آگاه نوشت، با توجه به کاهش قیمت نفت به ۷۰ دلار در هر بشکه و اینکه تحلیلگران می‌گویند احتمال دارد بازار با مازاد عرضه جدید مواجه شود، اوپک و هم‌پیمانانش در مورد کاهش تولید نفت بیشتر، احتمالا تا یک میلیون بشکه در روز، بحث و گفتکو می‌کنند.

اوپک پلاس که متشکل از سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام و هم‌پیمانانش نظیر روسیه است، حدود ۴۰ درصد نفت خام جهان را تامین می‌کند، این بدان معناست که تصمیم‌گیری این گروه در مورد میزان تولید، تاثیر زیادی بر قیمت نفت دارد.

این منابع آگاه گفتند، کاهش تولید بحث شده در میان گزینه‌های نشست روز یک‌شنبه است. نشستی که وزرای عضو اوپک در ساعت ۲ بعدازظهر در وین گرد هم می‌آیند. پیش از این نشست وزرای اوپک امروز نشست خواهند داشت.

به گفته این منابع، این کاهش تولید می‌تواند یک میلیون بشکه در روز باشد. یعنی چیزی بیش از ۲ میلیون بشکه قبلی و ۱.۶ میلیون بشکه داوطلبانه که در ماه آوریل اعلام شد.

در صورتی که با این کاهش تولید موافقت شود، میزان کاهش تولید به ۴.۶۶ میلیون بشکه در روز یا حدود ۴.۵ درصد تقاضای جهانی خواهد رسید.

دو منبع آگاه در اوپک پلاس نیز گفتند، انتظار ندارند که این گروه با کاهش تولید بیشتر موافقت کنند.

کشورهای غربی اوپک را به دستکاری قیمت نفت و تضعیف اقتصاد جهانی از طریق هزینه‌های بالای انرژی متهم کرده‌اند.

در مقابل، مقامات اوپک می‌گویند، چاپ پول غرب طی دهه گذشته باعث تورم شده و کشورهای تولیدکننده نفت را مجبور کرده تا ارزش صادرات اصلی خود را حفظ کنند.

حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق در بدو ورود به وین گفت، ما هرگز از تصمیم‌گیری برای دستیابی به تعادل و ثبات بیشتر (در) بازار جهانی نفت تردید نخواهیم کرد.

هنگامی‌که اوپک پلاس در ماه آوریل به صورت غافلگیرکننده اعلام کرد که میزان تولیدش را بیشتر کاهش می‌دهد، قیمت نفت حدود ۹ دلار در هر بشکه افزایش یافت و به بالای ۸۷ دلار رسید اما تحت فشار نگرانی‌ها از رشد اقتصادی و تقاضای جهانی، به سرعت عقب‌نشینی کرد.

عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان هفته گذشته گفت، سرمایه گذارانی که از قیمت نفت پایین نفت سود می‌برند، باید مراقب باشند؛ بسیاری از ناظران بازار آن را هشداری درباره کاهش بیشتر عرضه تعبیر کردند.

اما الکساندر نوآک، معاون نخست‌وزیر روسیه به رسانه‌های روس گفته بود که فکر نمی‌کند در این نشست گام جدیدی برداشته شود.

از طرفی آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد، تقاضای جهانی نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ بیشتر افزایش یابد و به صورت بالقوه قیمت نفت را افزایش دهد.

با این حال، تحلیلگران جی‌پی‌مورگان می‌گویند، اوپک به اندازه کافی سریع عمل نکرده است تا عرضه را با سطوح بالای تولید سوخت آمریکا تنظیم کند.

تحلیلگران جی‌پی‌مورگان در یادداشتی اعلام کردند: «رشد تقاضا همچنان قوی است. در عوض، عرضه بسیار زیاد است… این اتحاد (اوپک پلاس) بسیار برای کاهش عرضه صبر کرده است. این گروه یا برخی از اعضا احتمالا نیاز دارند تا تولید را بیشتر کاهش دهند.»

تحلیلگران گروه انرژی راپیدان احتمال کاهش بیشتر را ۴۰ درصد اعلام کردند.

به گفته این تحلیلگران، وزرای این گروه مصمم هستند که از تکرار سال ۲۰۰۸ جلوگیر کنند، زمانی‌که سقوط ناگهانی اقتصاد و ثبات مالی جهان باعث شد قیمت نفت خام، طی ۶ ماه، از بالای ۱۴۰ دلار به ۳۵ دلار برسد.

 پایان پیام/