ادعای نتانیاهو: آژانس اتمی در برابر ایران تسلیم شده است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیمی که در سال‌های گذشته یکی از اصلی‌ترین جریان‌های اثرگذار بر سیاسی شدن مسیر حرکت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال ایران بوده امروز جمعه این نهاد بین‌المللی را به تسلیم شدن در برابر ایران و سیاسی‌کاری متهم کرد. 

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، بنیامین نتانیاهو مدعی شده آژانس اتمی با خطر تبدیل شدن به یک سازمان سیاسی و غیرمرتبط روبرو است. 

 آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود که سه‌شنبه هفته گذشته منتشر شد مختومه شدن چند پرونده از ادعاهای مطرح‌شده علیه ایران را تأیید کرد. 

آژانس از جمله در آن گزارش تصریح کرده بود توضیحات ایران درباره ادعاهای وجود ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی در یک سایت در ایران با ارزیابی‌های انجام‌شده توسط بازرسان این نهاد بین‌المللی ناهمخوان نبوده است.

در بخشی از گزارش آمده است: «آژانس به اطلاع ایران رساند که بعد از ارزیابی داده‌ها به این ارزیابی رسیده که اطلاعات ارائه‌شده با توضیحات ایران ناهمخوان نبوده است و آژانس در این مرحله سوالات بیشتری در این خصوص ندارد.» 

در این گزارش همچنین تصریح شده که آژانس تحقیقات خود درباره کشف اورانیوم با منشا انسانی در مریوان را نیز بسته است. منابع نزدیک به رژیم صهیونیستی بارها مدعی شده بودند که مریوان یکی از سایت‌های هسته‌ای مخفی ایران است که در جهت ساخت سلاح فعالیت می‌کند. 

جمهوری اسلامی ایران گفته بود که ذرات اورانیوم یافت‌شده ممکن است مربوط به «ابزارها و تجهیزات آزمایشگاهی» مورد استفاده معدن‌کاران در این سایت بوده باشد.  آژانس اتمی پاسخ ایران را یک «توضیح محتمل» خوانده است. 

در این گزارش آمده است: «آژانس در حال حاضر سوال دیگری درباره ذرات اورانیوم ضعیف یافت‌شده در مریوان ندارد و این مسئله دیگر در این مرحله جزو مسائل باقی‌مانده نیست.»

نتانیاهو روز جمعه در اظهاراتی در جمع اعضای کابینه که از تلویزیون این رژیم پخش شد گفت: «ایران کماکان به دروغگویی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه می‌دهد.»

وی اضافه کرد: «اگر آژانس به یک سازمان سیاسی تبدیل شود وظایف نظارتی‌اش در ایران و همچنین گزارش‌هایش درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران فاقد اهمیت خواهد بود.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

مقام‌های رژیم صهیونیستی پیش از این هم به گزارش فصلی جدید آژانس واکنش نشان داده بودند. سه روز پیش «لیور هایات» سخنگوی وزارت خارجه این رژیم هم مختومه‌شدن تحقیقات آژانس اتمی در مورد تأسیساتی در مریوان را محکوم کرده و آن را «مایه نگرانی بزرگ» برای تل‌آویو توصیف کرد.

انتهای پیام/