سهرابی: نگاه دولت به سینمای کودک نباید نگاه اقتصادی و سودآوری باشد

 به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، «سینمای کودک و نوجوان» در ایران امروز شرایط چندان مساعدی ندارد و آشکارا جای خالی آثار تولیدی محدود این سینما روی پرده نقره‌ای به شدت احساس می‌شود. 

سینمایی که در دهه ۶۰ تا اواسط دهه ۷۰ مهم‌ترین و پرمخاطب‌ترین فیلم‌های سینمای ایران را می‌ساخت. آثاری که مخاطبان متعددی را به سالن‌های سینما می‌کشاندند و حتی عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال را از آن خود می‌کردند. 

وجود دو نهاد فرهنگی فعال یعنی «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» و «بنیاد سینمایی فارابی» در آن سال‌ها عاملی بودند تا سینمای کودک روزهای طلایی خود را سپری کند اما پرسش این است که؛ این نهادها در این روزها به حیات خود ادامه می‌دهند اما چرا و چه مسایلی سبب شده تجربه موفق گذشته به دست فراموشی سپرده شود و سینمای کودک به بیراهه کشیده شود. 

حالا دیروز روح‌الله سهرابی از مدیران تاثیرگذار سازمان سینمایی کشور در گفت و گو با برنامه رادیویی سینماگرام حرف‌های مهمی درباره ساخت آثار برای کودکان زده است، سهرابی به سینماگرام گفت: نگاه دولت در وهله اول به سینمای کودک و نوجوان نباید نگاه اقتصادی و سودآوری باشد. سینمای کودک و نوجوان را نباید تمام و کمال به میزان مخاطب و فروش گره بزنیم و از اثربخشی آن غافل باشیم. راه‌اندازی صندوق پروانه به عنوان یکی از رویکردهای جدید سازمان سینمایی برای شروع و اتصال به مراحل بعدی حمایت جدی از سینمای کودک و نوجوان اقدامی مطلوب بوده است.

وی در این برنامه که نخستین قسمت آن به موضوع بررسی وضعیت سینمای کودک و نوجوان اختصاص داشت، افزود: در زمان حاضر حدود ۲۰۰ متن و طرح فیلم‌نامه کودک و نوجوان به صندوق پروانه بنیاد سینمایی فارابی رسیده و از این میان قرار است ۴ فیلم تولید شود.

سهرابی گفت: اگر بتوانیم نهادها و مراکزی که به نوعی وظیفه حمایت از فرهنگسازی برای کودک و نوجوان را دارند، پای کار بیاوریم، سینما به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهایی که می‌تواند کمک‌کننده باشد، کار خود را خواهد کرد. همانطور که برعکس آن نیز ممکن است و پرداخت ناصحیح و ارائه اثری بدون مراقبت می‌تواند به این گروه سنی آسیب بزند.

مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی با اشاره به این نکته که صرف تولید چند فیلم کودک و نوجوان شرایط ایده‌آلی را ایجاد نمی‌کند، اظهار کرد: رسیدن به این هدف اقدام همه ارگان‌های مرتبط را می‌خواهد و صرف تولید چند فیلم کودک و نوجوان با بودجه محدود سازمان سینمایی شرایط ایده‌آلی را ایجاد نخواهد کرد. لازمه‌ آن حمایت نهادهایی مانند شهرداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان اوج، حوزه هنری و… است.

وی با اشاره به توجه سازمان سینمایی به تسهیل اکران آثار سینمایی کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: روند روی پرده رفتن دست کم یک فیلم کودک و نوجوان در سبد اکران هر دوره حداقل از یکسال و نیم گذشته تاکنون مدنظر بوده است و حتی این تعداد گاهی بیشتر هم شده و به دو یا سه فیلم از این ژانر رسیده است.

سهرابی خاطرنشان کرد: با این وجود ما دچار یک عقب ماندگی تاریخی در سینمای کودک و نوجوان هستیم و این به یک یا چند سال اخیر هم برنمی‌گردد.

پایان پیام/