کوه تجهیزات ناتو در ضدحمله اوکراین موش زایید

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بعد از ماه‌ها انتظار، نیروهای اوکراینی که تاکتیک‌های جنگی ناتو به آن‌ها آموزش داده شده و به میلیاردها دلار تسلیحات پیشرفته غربی مسلح هستند، عملیات‌هایی را در چند جبهه در تلاش برای بیرون راندن یگان‌های نظامی روسیه از بخش‌های شرقی و جنوب شرقی آغاز کردند؛ ضدحمله‌ای که بسیاری از مقام‌های آمریکایی و اروپایی انتظار داشتند نقطه عطف جنگ ۱۵ ماهه به نفع کی‌یف باشد، اما در چند روزی که از این حملات گذشته نه تنها انتظارها را برآورده نکرده که در حال تبدیل شدن به آبروریزی برای صنعت تسلیحاتی غرب است. 

حملات اوکراین علیه روسیه به عنوان شاید آخرین تیر در ترکش ناتو پیش از انجام مذاکرات با مسکو در حالی است که در بیش از یک سال گذشته از جنگ در اوکراین ارتش این کشور به رغم دریافت کمک‌های همه‌جانبه تسلیحاتی نه تنها نتوانست کریمه را پس بگیرد بلکه چهار منطقه دیگر در شرق و جنوب شرق اوکراین شامل دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپروژیا به خاک روسیه ضمیمه شد و بسیاری از زیرساخت‌های این کشور در درگیری با ارتش روسیه یا نابود شده‌اند و یا آسیب جدی دیده‌اند.

اخیراً هم بعد از ماه‌ها نبرد خونین، شهر راهبردی باخموت در شرق اوکراین به کنترل روسیه درآمد. از همان زمان کلیدواژه ضدحمله در رسانه‌های غربی و اظهارات مقاماتشان پررنگ شد و به این بهانه ارسال سلاح و تجهیزات جنگی به اوکراین تشدید و وارد فاز جدیدی شد. غربی‌ها که از هیچ تلاشی برای تحمیل شکست بر روسیه فروگذار نکرده‌اند، در ماه‌های اخیر برخی از خطوط قرمزی که خودشان در زمینه ارسال تسلیحات برای اوکراین از بیم درگیری مستقیم با روسیه تعیین کرده بودند را رد کردند تا بتوانند پیروز جنگ علیه روسیه در اوکراین باشند. 

اما با گذشت حدود ۱۰ روز از آغاز عملیات نیابتی ناتو علیه روسیه، هیچ کدام از خطوط دفاعی روس‌ها شکسته نشده و عملاً تا این لحظه مرحله اول عملیات به در بسته خورده است. قدرت توپخانه‌ای، بالگردی و همچنین پهپادی ارتش روسیه توانست موج اول و دوم این حملات را با انهدام صدها خودروی رزمی سرکوب کند.

اذعان به ناکامی ضدحملات اوکراین

رسانه‌های غربی که در ماه‌های اخیر پروپاگاندا و سروصدای زیادی درباره ضدحملات اوکراین و گمانه‌زنی درباره آن به راه انداخته بودند، از هفته گذشته که این حملات آغاز شده درباره وضعیت میدانی در مناطق درگیری سکوت کرده‌اند اما در معدود گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های جریان اصلی به مشکلات اوکراین در تلاش برای نفوذ به خطوط تقویت شده روسیه و همچنین تلفات نیروهای اوکراینی و خسارات وارده به تجهیزات غربی در جریان حملات روزهای اخیر اشاره شده و درباره توانایی این حملات در ایجاد تغییر در محاسبات روسیه ابراز تردید شده است.

خبرگزاری «آسوشیتد پرس» دوشنبه (۱۲ ژوئن) در گزارشی با عنوان «تسلیحات و تاکتیک‌های پیشرفته روسیه حمله اوکراین را به چالش می‌کشد»، در اشاره به فاز اول این ضدحمله نوشته نیروهای اوکراینی مجموعه‌ای از حملات را در چند بخش از خط مقدم انجام داده‌اند که تاکنون تنها دستاوردهای کمی در برابر دفاع چندلایه روسیه داشته‌اند.

 

 

نابودی خودروهای زرهی اوکراین توسط توپخانه و حملات بالگردهای Ka-۵۲ ارتش روسیه

به اذعان این گزارش، تغییر تاکتیک‌های روسیه، همراه با افزایش تعداد نیروها و بهبود تسلیحات در امتداد خط مقدم ۱۰۰۰ کیلومتری که روسیه دفاع مستحکی در آن ایجاد کرده، می‌تواند هر نوع پیروزی قاطع سریع را برای اوکراین چالش‌برانگیز و آن را به نبرد فرسایشی طولانی تبدیل کند. 

ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ایالات متحده در مصاحبه آسوشیتدپرس به احتمال طولانی و فرسایشی شدن این حملات برخلاف انتظارات از آن، اشاره کرده است.

به گفته «اوله ژدانوف» تحلیلگر نظامی اوکراینی، روس‌ها به طور فزاینده‌ای از پهپادها و جنگال برای خنثی کردن پرواز هواپیماهای اوکراینی استفاده می‌کنند. وی گفت نیروی هوایی روسیه انبار بمب‌های خود را نوسازی کرده تا آن‌ها را به سلاح‌های کارآمد تبدیل کند. این تبدیل‌ها به نیروی هوایی روسیه این امکان را می‌دهد تا بدون به خطر انداختن هواپیماهای جنگی خود، حملات علیه نیروهای اوکراینی را افزایش دهد.

تحلیلگران اندیشکده انگلیسی RUSI نیز با تحلیل وقایع جنگ روسیه با اوکراین گفتند کار گذاشتن گسترده مین‌های پیچیده برای استفاده علیه تانک‌ها و پیاده‌نظام، چالش بزرگ تاکتیکی برای عملیات تهاجمی اوکراین است.

 

 

 انهدام خودروی زرهی آمریکایی بردلی در محور زاپروژیا

در گزارش این اندیشکده آمده «این حجم آتش روسیه بزرگترین چالش برای عملیات تهاجمی اوکراین است. سامانه‌های جنگال روسیه ماهانه تعداد زیادی پهپاد اوکراینی را منهدم کرده، و در عین حال آن‌ها قادر به رهگیری و رمزگشایی ارتباطات تاکتیکی اوکراین هستند». به نوشته این گزارش، روس‌ها همچنین یاد گرفته‌اند راکت‌های هدایت‌شونده «هیمارس» ساخت آمریکا را با موفقیت رهگیری کنند.

 

پهپاد نظارتی ScanEagle آمریکایی ساقط شده توسط واحدهای جنگ الکترونیک ارتش روسیه در زاپروژیا

به گزارش بی‌بی‌سی، گستره عملیات‌های اوکراین مشخص نیست اما اندیشکده مطالعات جنگ (ISW) مستقر در آمریکا گفته نیروهای کی‌یف در دستکم چهار منطقه خط مقدم حمله می‌کنند و شدیدترین درگیری‌ها در نزدیکی باخموت، کرمینا در جنوب غربی دونتسک و در غرب زاپروژیا در جریان است.

روزنامه فایننشال‌تایمز پنجشنبه به نقل از دو مقام غربی در کی‌یف و دو عضو ارتش اوکراین و تحلیلگران نظامی گزارش داد اوکراین تانک‌های ساخت آلمان را برای حمله به مواضع روسیه در جنوب شرق به کار گرفته و اولین حملات زرهی سنگین را آغاز کرده است. 

به اذعان بی‌بی‌سی، اوکراین هنگام بررسی استحکامات روسیه با شکست‌هایی مواجه شده و گروهی از سربازان اوکراینی به خبرگزاری فرانسه گفتند چند خودروی جنگی جدید بردلی ساخت آمریکا را در جنوب شرق استان زاپروژیا در روز پنجشنبه از دست دادند.

شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان هم به نقل از تحلیل‌های اطلاعاتی گزارش کرد ارتش اوکراین ظرف چند روز گذشته، ۱۶ خودروی زرهی که آمریکا در اختیار این کشور قرار داده بود را از دست داده است.

وبگاه پولتیکو ضمن بیان این که نیروهای ارتش روسیه با موفقیت در حال دفع ضدحملات اوکراین است، افزود تصاویری از تانک‌های لئوپارد آلمانی منهم شده که احتمالاً در ضدحملات مورد استفاده قرار گرفته، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و ویدئوهایی از خودورهای زرهی پیاده‌نظام بردلی آمریکایی منهدم شده در حال انتشار در شبکه‌های اجتماعی است.

 

 

 لئوپارد متلاشی‌شده در نبرد زاپروژیا

 

 

نابودی خودروی زرهی بردلی در حمله‌ی بالگرد Ka-۵۲ ارتش روسیه

«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات استراتژیک شورای امنیت ملی کاخ سفید هم در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان، تلفات در میان نیروهای اوکراینی و خسارات وارده به تسلیحات آمریکایی در پی نبرد سنگین اطراف باخموت و دیگر جبهه‌های جنگ را تایید کرد. 

 

 

آتش توپخانه‌ ارتش روسیه در باخموت که نیروهای اوکراینی را با دادن تلفات انسانی و تجهیزاتی مجبور به عقب‌نشینی کرد

نابودی تجهیزات غربی بخصوص انهدام برخی تانک‌های مجهز از جمله لئوپاردها به حدی بوده که کی‌یف از نیاز مجدد فوری به تجهیزات غربی برای جایگزینی با ادوات منهدم شده در میدان نبرد با روسیه سخن گفته است.

 

 

«آندری ملنیک» معاون وزیر امور خارجه اوکراین که سفیر سابق کی‌یف در برلین بوده، در گفت‌وگویی با اشپیگل گفت: ارتش اوکراین نیاز فوری به تانک‌های جنگی غربی، خودروهای جنگی پیاده‌نظام و سایر خودروهای زرهی دارد.

 

 

 

تصاویری از انهدام تجهیزات غربی نیروهای کی‌یف شامل تانک لئوپارد ۲، خودروی زرهی بردلی، خودروی زرهی ضد مین امرپ مکس‌پرو و مین‌روب لئوپارد ۲ در زاپروژیا

 

 

تصاویر وزارت دفاع روسیه از غنیمت گرفتن خودروهای زرهی بردلی آمریکا و تانک‌های لئوپارد آلمان 

به نوشته روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، در حالی که ضدحمله اوکراین علیه روسیه در جریان است، مقام‌های آمریکایی و اروپایی به طور خصوصی اعتراف کرده‌اند که بیرون راندن همه نیروهای روسیه از سرزمین‌های اوکراین (هدف اعلامی کی‌یف) بسیار بعید است.

طبق این گزارش، دو موضوع به عنوان موفقیت در نظر گرفته می‌شود: ارتش اوکراین بخش‌های کلیدی از سرزمین‌هایی را که قبلاً «توسط روس‌ها تصرف شده بود» پس بگیرد و حفظ کند و ضربه ناتوان‌کننده‌ای که کرملین را مجبور کند آینده گزینه‌های نظامی خود در اوکراین را زیر سوال ببرد، به آن وارد کند.

اما به اذعان این گزارش، شکست ضدحمله اوکراین قابل تصورتر است و اگر کی‌یف نتواند شهر مهمی را پس بگیرد، برخی مقامات در پایتخت‌های متحد و کنگره آمریکا احتملاً درباره حمایت نظامی از کی‌یف مردد خواهند شد، بخصوص اگر تلفات و خسارات شدید باشد. 

حدود یکسال و چهار ماه از آغاز عملیات ویژه نظامی ارتش روسیه در مناطق شرقی و روس‌نشین اوکراین می‌گذرد، تاکنون حدود بیست درصد از خاک اوکراین در این عملیات به تصرف روس‌ها درآمده و نابودی بسیاری از زیرساخت‌های اوکراین به چالشی برای دولت زلنسکی بدل شده است؛ زیرساخت‌هایی که بازسازی آن‌ها ده‌ها میلیارد دلار هزینه دربرخواهد داشت.

پایان پیام/