برگزاری آزمون استانداردهای مهارتی بخش فرهنگ و هنر به‌صورت برخط

به گزارش خبرنگار هنر و رسانه خبرگزاری فارس، دومین آزمون جامع و چهلمین آزمون ادواری و استانداردهای مهارتی بخش فرهنگ و هنر برای اولین بار به صورت کاملا برخط در سطح کشور برگزار شد.

محمد حسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری، درباره چهلمین ازمون مهارتی کاردانش حوزه فرهنگ و هنر به خبرنگار فارس گفت:«این آزمون برای اولین بار به شیوه آنلاین برگزار شده است. استفاده از فضای مجازی( هوشمند‌سازی بسترهای فرهنگ و هنر و آموزش) دخالت نیروهای انسانی را به حداقل رسانده، امکان تقلب و تخلف را تقریبا به صفر رسانده است.

اسماعلی گفت: ما با یک آزمون مترقی روبرو هستیم. ولی چون اولین بار است اتفاق می‌افتد، ممکن است مجریان و حتی آزمون دهندگان چندان با موضوع اشنا نیستند. ولی در کل بازخوردها بالای ۹۰ درصد رضایت بخش بوده است. امیدوارم در دوره‌های آینده مشکلات به حداقل برسد. 

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری عنوان کرد:« ۴۲هزار نفر در این آزمون در ۳۲ رشته و در ۶۰ استاندارد شرکت کرده‌اند. آزمون در ۹۳ حوزه استانی تشکیل و ۱۱۰هزار نفر در این آزمون دیپلم مهارتی شرکت داشته‌اند.»

*بازدید معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از روند برگزاری آزمون

محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ از محل برگزاری آزمون‌‌های جامع و ادواری فرهنگ و هنر استان تهران بازدید کرد.

صبح امروز محمود سالاری معاون وزیر در امور هنری از برگزاری دومین آزمون جامع و چهلمین آزمون ادواری و استانداردهای مهارتی بخش فرهنگ و هنر استان تهران در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران بازدید کرد.

معاون هنری وزیر درباره این آزمون بیان کرد: خوشبختانه امروز چهلمین دوره آزمون ادواری تخصصی فرهنگ و هنر را با حضور بیش از چهل هزار نفر در سراسر کشور به صورت همزمان و برخط بدون رخداد مشکلی برگزار کردیم. شخصاً از شرکت‌کننده‌های امروز درباره سؤالات، اجرای آزمون و جزئیات پرسیدم که الحمد لله راضی بودند.

وی گفت: این اولین بار است که تمام فرایند آزمون به صورت برخط و اینترنتی برگزار می‌شود. بخش عملی آزمون نیز برگزار شده است و از روز گذشته تا فردا نیز بخش نظری آزمون انجام می‌شود.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد امکان کارآفرینی شرکت‌کنندگان بیان کرد: کارآفرینی و ایجاد شغل برعهده وزارت کار و عنوان است اما وزارت ارشاد در مسیر تسهیل‌گری مذاکراتی را با بنیاد برکت انجام داده تا شرکت‌کنندگانی که مدرک می‌گیرند، بتوانند با کمک بنیاد برکت زمینه‌های کارآفرینی را برای خود مهیا کنند. البته باید در نظر داشت که باتوجه به اینکه تعداد نفرات شرکت‌کننده و همچنین استانداردهای آزمون فراوان است، امکان اینکه همه این افراد کارآفرین بشوند نیست اما ما به اندازه‌ای که بتوانیم در این مسیر یاری‌رسان خواهیم بود.

سالاری در پایان گفت: امیدوارم که این آزمون به ارتقای سطح کیفی تولید آثار فرهنگی و هنری کشور منتهی شود.

*۲۵ درصد افزایش در تعداد شرکت‌کنندگان

پیش از این محمدحسین اسماعیلی مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری در گفت‌وگویی اعلام کرده بود:« یکی از مهمترین امور زیرساختی در هر حوزه‌ای بحث آموزش است و در حوزه فرهنگ و هنر امر آموزش از اهمیت زیادی برخوردار است.
 
وی بیان کرد: در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ما موضوع آموزش‌های فرهنگی و هنری را در دو بخش پیگیری می‌کنیم، یکی در بخش آموزش‌های غیر رسمی آزاد است که شامل آموزشگاه‌های آزاد هنری، مراکز و مؤسسات آموزشی است که در این زمینه فعالیت می‌کنند و بخش آموزش‌های رسمی حوزه فرهنگ و هنر که در دو قالب آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که در هنرستان‌های هنر‌های زیبا و در بخش کاردانش که در مؤسسات و مراکز مهارتی که از زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز اخذکرده‌اند، اجرا می‌شوند.
 
اسماعیلی ادامه داد: کسانی که در بخش آموزش‌های رسمی شرکت می‌کنند، برای اینکه بتوانند مدارک معتبری دریافت کنند در آزمون‌هایی به صورت سراسری در سه مقطع سال یعنی خرداد ماه، شهریورماه و دی ماه توسط مجموعه وزارت ارشاد و دفترآموزش برگزار می‌شود، شرکت می‌کنند. در حال حاضر ما مشغول برگزاری دومین آزمون جامع و چهلمین آزمون ادواری و استاندارد‌های مهارتی بخش فرهنگ و هنر در دو بخش عملی و نظری هستیم که بخش عملی آن از ۱۷ خرداد ماه شروع شده و تا ۲۳ خرداد ماه ادامه خواهد داشت و بخش نظری از ۲۳ تا ۲۶ خردادماه ادامه خواهد داشت. 
 
وی با اشاره به تعداد شرکت کنندگان آزمون‌های جامع و ادواری در سامانه آزمون هنر گفت: در این دوره آزمون حدود ۴۲ هزار نفر در سامانه آزمون هنر ثبت نام کردند که نسبت به دوره قبل ۲۵ درصد رشد داشته است. از این میزان حدود ۳۰ هزار نفر متقاضیان آقا و حدود ۱۲ هزار نفر متقاضیان خانم هستند که در ۳۳ رشته فرهنگی و هنری و ۶۰ استاندارد طراحی شده در این آزمون‌ها شرکت کرده‌اند. یکی از ویژگی‌های این آزمون‌های این دوره برای نخستین بار این است که کلیه مراحل آزمون از ثبت نام تا برگزاری آزمون و صدور مدارک و گواهینامه‌ها، کاملاً به صورت سامانه‌ای و هوشمند انجام می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین اجرای بخش نظری آزمون با شیوه‌ای نوین به صورت حضوری و آنلاین برگزار می‌شود. بدین شکل که شرکت کنندگان با گوشی همراه و یا با سیستم‌های کامپیوتری که در حوزه‌ها تهیه شده است بدون استفاده از کاغذ در آزمون‌ها در ۹۳ حوزه و ۳۳ استان شرکت می‌کنند.

پایان پیام/