واکنش وزیر ورزش به گزینه هدایت استقلال، سقف بودجه برای باشگاه‌ها و چانه کوچک ورزش

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، حمید سجادی در حاشیه جلسه هم اندیشی حکمرانی در ورزش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این جلسه حاضران و اساتیدی که دعوت شده بودند مطالبی در خصوص پیاده سازی بهتر و کارامدتر در خصوص حکمرانی در ورزش بیان کردند. مطالبی در تایید عزیزان به ذهنم رسید که گفتم. ۱۰-۱۲ سال پیش من معاون وزیر ورزش بودم از سال ۸۸ تا ۱۳۹۲ معاون بودم و تجاربی داشتم و اساسنامه ها فرق می کرد. دل پری از وضعیت موجود نبود بلکه منظورم این مصادیق از عدم وجود حکمرانی در ورزش ممکن است این اتفاقات رقم بخورد.

وی ادامه داد: در ۱۵ تا ۳۰  سال پیش مطالبی در حکمرانی در ورزش بوده است. اکنون با هماهنگی با مجامع بین‌المللی و خودمان با مطالعاتی که داریم اتفاقاتی که در ساختار ورزش کشور افتاده، تغییر ساختار کشور و مهمترین اتفاقی که در ورزش داریم قانون و وظایف و اهداف ورزش و جوانان برایمان تبیین شده که از زحمات مجلس بود. این قانون که بر همان اساس ۹ آئین نامه نوشته شده و فدراسیون‌ها اساسنامه دارند. اوضاع  آنطور که می‌بینیم تحت کنترل هست ولی مواردی که در جلسه بیان کردم مربوط به گذشته بود. گفتم یک نفر در قبل از دولت سیزدهم چنین رفتاری کردند و چنین مطلبی را گفتند. اتفاقات مربوط به قبل از دولت سیزدهم بوده است. مثلا گفت اساسنامه جمهموری اسلامی را قبول ندارم و خودم اساسنامه نوشتم و دارم که این حکمرانی در ورزش نمی‌شود! فوتبال هم دو اساسنامه دارد. 

وی در مورد اینکه امروز مربی اسپانیایی برای مذاکره با استقلال آمده و آیا قراردادش دلاری خواهد بود یا ریالی اظهار داشت: نمی‌دانم؛ مربی خارجی می‌خواهند بیاورند یا نه. تا جایی که من  می‌دانم دنبال مربی ایرانی بودند. اخباری که تا دیروز دارم این بوده که استقلال مشغول بررسی مربی ایرانی بوده است. امروز از صبح در جلسه بودم و خبر ی نداده‌اند. اگر فرضیه شما درست باشد که قرار باشد  برای یک باشگاه مربی خارجی بیاید همان مقررات قوانین تبین شده باید رعایت شود. اگر قرارداد دلاری باشد دلاری، اگر نه ریالی هرچه مقررات است.  یکی از آخرین حکمرانی‌ها در ورزش همین مساله سقف بودجه است. در فوتبال سقف بودجه و سقف هزینه گذاشته‌اند و مثلاً برای آسیایی‌ها ۳۲۵ میلیارد تومان می‌شود و برای باشگاه‌ای حرفه‌ای شدن مبالغی تعیین شده است. اتفاقات دیگری هم انجام شده که نشات گرفته از دستور العمل‌های فیفا و AFC است را برای فوتبال نوشتند که اتفاق خوبی است که در فوتبال رعایت شود. مواردی که در دنیای فوتبال داشتند نوشته شد تا در کشورمان اجرایی شود.

وزیر ورزش در مورد اینکه چونه ورزش کوچک گرفته شده و برنامه هفتم توسعه هم داریم، گفت: در برنامه هفتم توسعه چند حکم داریم احکام مالی و بودجه ای بود که در هیات دولت در یکی دو هفته پیش توضیح دادم. آنچه احکام رنگ و بوی بودجه ای و مالی می داد ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه در موردش در دولت صحبت کردند  و همه هم قبول کردند احکام بودجه ای مثل ۲۷ صدم درصد از ارزش افزوده که قبلا بوده در برنامه سالیانه و بودجه باشگاه‌ها می‌آید.

سجادی خاطرنشان کرد: الان ۶-۵ حکم خوب داریم و چیز خاصی نیست. برنامه ۵ ساله به مجلس رفته است و نمایندگان هم می‌بینند و نظر می‌دهند. اینگونه نیست که در برنامه هفتم ندیده باشند. مگر می‌شود یک کشور ورزش و جوانانش را نبیند. ما می‌گوییم و مطلب را مطرح می‌کنیم. کشور هم بضاعتی دارد و براساس اقتضائات همکاری کرده است. ورزش تاکنون هم حمایت شده. من نمی‌گویم اما اگر دوست داشتید با فیروزی صحبت کنید. امسال از لحاظ بودجه به مراتب وضعیت‌مان از سال گذشته بهتر است. 

وی درخصوص کوچک بودن چانه ورزش، توضیح داد: این را می‌گویند. سال‌هایی هم چانه ورزش کوچک بوده است. خود من زمانی که ورزش می‌کردم، در یک مسابقه آسیایی جوانان ۳ مدال آسیایی آوردم. تنها کسی که در ۱۰۰ سال دوران ورزش ملی ایران در یک مسابقه آسیایی مدال آورده است با عرض جسارت من هستم که در سال ۶۶ دو برنز و یک نقره در سنگاپور گرفتم. علی کفاشیان در آن زمان رئیس فدراسیون بود و گفت حمید می‌دانی چه کار کردی؟ گفت بودجه ما به خاطر مدال‌هایت ۲ برابر شد. گفتم مگر این بودجه چه قدر بوده که جواب داد بودجه دو و میدانی در آن سال یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود. رئیس وقت سازمان به خاطر همین مدال بودجه فدراسیون را ۲ برابر یعنی ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کرده است.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: به این می‌گویند چانه کوچک. در سال ۱۳۶۶ بودجه یک سال دو و میدانی ایران پس از سه مدال من با وجود ۲ برابر شدن به این مبلغ رسید. البته بعدها رفته رفته با تغییر ساختار و شکل گرفتن ورزش کشور، اضافه شدن فدراسیون‌ها و انجمن‌های ورزشی، بیشتر شدن ماموریت اداره ‌کل‌ها، شکل گرفتن ساخت و سازها، کلنگ خوردن پروژه‌های عمرانی مثل اینکه الان حدود ۳۸۰۰ پروژه نیمه تمام عمرانی داریم که در زمان شروع وزارت من حدود ۶ هزار بود و اکنون به زیر ۴ هزار پروژه رسیده که همگی پول می‌خواهند، چانه ورزش بزرگ تر شده است.

سجادی ادامه داد: اگر این چانه کوچک باشد، کارها انجام نمی‌شود. هرچند در بحث پروژه‌های عمرانی پول ما به کفایت نمی‌رسد و برای تمام کردن این پروژه‌ها نزدیک به ۵۵ همت نیاز داریم. سال گذشته ۱/۳ یا ۱/۴ همت عمرانی به وزارت ورزش تعلق گرفت. باید بضاعت کشور را هم درنظر گرفت. الان باید راهکارهای قانونی پیدا کنیم. می‌توانیم جایی را واگذار کرده، جایی را بفروشیم یا جای دیگری را مشارکت و سرمایه‌گذاری کنیم تا پروژه‌های عمرانی تسریع شود. به مخبر، معاون اول رئیس جمهور در هیات دولت گزارشی دادیم که فوتبال فراگیر شده و نیاز به زمین فوتبال داریم. او در هیات دولت پیشنهاد داد من گزارشی تهیه کنم تا مشخص شود در کشور به چند چمن مصنوعی دیگر در کشور نیاز داریم.

وزیر ورزش تاکید کرد: این گزارش را تهیه کردیم و فعلا از این گزارش با تامین منابع برای احداث هزار چمن مصنوعی موافقت شده است. این اتفاق خیلی مهم است. مخبر این محبت و نگاه ارزشمند به اهمیت وجود ورزش را داشت. دستور داده و ما هم برنامه دادیم. با احداث این تعداد زمین موافقت کردند و به زودی با دستور سازمان برنامه و بودجه منابع برای این کار تخصیص پیدا خواهد کرد. آرام آرام تا قبل از تمام شدن سال به ما پول می‌دهند. اسم این کار را نمی‌توان چانه کوچک گذاشت بلکه نگاه عمیق به ورزش است و جای تقدیر و تشکر دارد.

سجادی پس از تماشای یک فیلم، اظهار داشت: اینجا پیست اتوموبیلرانی ورزشگاه آزادی است. وقتی این فیلم به دست من رسید، بلافاصله از حراست وزارت ورزش خواستم رسیدگی کند تا پیشگیری شود. همه جا را نمی‌توان مراقبت کرد. گاهی مواقع اتفاق می‌افتد در گوشه‌هایی افرادی حرکات اینچنینی انجام می‌دهند و کل ورزش زیر سوال می‌رود. اصلا موافق این اتفاقات نیستیم. ورزش به هر قیمتی نباید انجام شود. همان زمان که این خبر را شنیدیم، به حراست دستور رسیدگی دادم و اصلا موافق چنین اتفاقاتی نیستیم. ورزش به آسانی نباید لکه‌دار شود.

پایان پیام/